Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
En stor dag när Hans Hedbergs körsbär invigdes i Arken

Lördag den 11 december var en stor dag för alla som uppskattar Hans Hedbergs konst – en dag som vi aldrig trodde vi skulle få uppleva.

Detta är en läsartext.

Lars-Olof Hemmingson berättade om det stora intresse han och hans hustru alltid haft för Hans Hedbergs konst.

Annons

Under flera år har Per Grimell med stort engagemang tillsammans med Hans Hedbergs Vänner arbetat med att få konstverket till vår bygd. Trots detta har körsbären aldrig kommit till Arken om inte läkarparet Kristina och Lars-Olof Hemmingson som privatpersoner köpt in konstverket och deponerat det till Hans Hedbergs Vänner i Arken.

Det var en euforisk stämning i ljusgården. Anders Grimell spelade innan Kristina Hemmingson tillsammans med sonen avtäckte körsbären och konstverket invigdes. Därefter hälsade Helén Rosdahl, ordföranden i Hans Hedbergs Vänner, samtliga välkomna och tackade alla som gjort detta möjligt.

Annons

Annons

Familjen Hemmingson bakom de stora körsbären.

Per Grimell fick stor uppskattning med en bukett gula rosor, Hans Hedbergs älsklingsblommor.

Lars-Olof Hemmingson gav oss en intressant berättelse om det stora intresse han och hans hustru alltid haft för Hans Hedbergs konst. Trots att de idag bor i Härnösand besöker de varje år sin sommarstuga i Hålviken i Köpmanholmen.

Kristina Hemingsson och sonen Nils avtäcker körsbären.

Man känner en stor tacksamhet till paret Hemmingson som gjort detta möjligt och nu finns Hans Hedbergs stora körsbär i Hans Hedberg Museum.

Allmänheten kan nu besöka museet för att studera och njuta av den vackra konsten. Ett idogt arbete från många olika personer har gjort detta möjligt så att de stora körsbären nu finns där de hör hemma.

Vi saknade Charlotte Hedberg, Hans hustru, som naturligtvis velat delta under detta arrangemang. Tyvärr hade hon inte hade möjlighet men hälsar att hon kommer upp senare till Hans Hedberg Museum.

Annons

Margareta Hedberg

Lars-Olof Hemmingson berättar med Helén Rosdahl i bakgrunden.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy