Annons

Annons

Annons

Sidensjö

Läsartext
En majestätisk flygelinvigning i Sidensjö

Efter att ha bott in sig i kyrkan i ett drygt år var det tisdagen den 7 december äntligen dags: Sidensjö Kyrkas ”nygamla” Steinwayflygel skulle äntligen få invigas! Bakom tangenterna satt de fantastiska pianisterna, tillika äkta paret, Michael och Ida Linné. Redan här visste församlingen att kvällens konsert lovade mycket gott och jag kan lova att ingen blev besviken.

Detta är en läsartext.

Michael och Ida Linné trivdes bakom flygeln!

Annons

Högtiderna till mötes hade Linnés valt ut en repertoar av julmusik med en spännvidd från Tjajkovskijs Nötknäpparen, Schuberts juliga Marche militaire och den ofta sammanblandade Tomtarnas vaktparad komponerad av Kurt Noak. Men för att matcha denna aftons dignitet hade Linnés ett extra ess i rockärmen: Alla stycken framfördes fyrhändigt.

Genomgående under invigningskonserten bjöd de på en ständigt strömmande musikalisk kavalkad av precist tajmade anslag och flygelns rika klang. Utöver detta bjöd Linnés på intressanta anekdoter om musiken, kompositörerna och sin egen process i att utforma repertoaren. Hela konserten trollband församlingen och visade på flygelns spännvidd och hur den kan hantera både komplicerade melodier av snabb, lätt, eller djup karaktär. Inte illa för en 70-åring, vilket är den vördnadsfulla ålder som flygeln besitter, då den byggdes 1951.

Annons

Annons

Flygeln har renoverats både på in- och utsidan.

Aftonen till ära gästades församlingen också av den tidigare ägaren till flygeln, som fick se dess nya hem, samt av Merlijn Bakkum, den talangfulla pianotekniker som fick i uppdrag att renovera flygeln.

Genom hans kunnande har flygeln renoverats nästan till nyskick, både på in- och utsidan.

Både församlingen och dessa två herrar kan inte vara annat än både nöjda och stolta efter en sådan här fantastisk uppvisning och invigning av ett instrument i toppklass!

Sidensjö Församling skall vara mycket nöjda och snacket efter konserten bjöd på löften om fler pianokonserter i framtiden.

Herr Anders

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan