Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Fullt drag med öppna spjäll på Bergsgatan

Den mysiga stämningen tisdag kväll 7 december i IOGT-NTO-lokalen på Bergsgatan infann sig direkt som Ronnie Sahlén visade sig på scen och blev hälsad välkommen av Margaretha Bodin.

Detta är en läsartext.

Om artisterna har kul på scen, så får publiken automatiskt roligt.

Annons

”Maggan” hade totat ihop en rimmad vers, så att alla skulle få känna sig varmt välkomna till julmusik av bästa märke. I fullsatt lokal trivs Ronnie som allra bäst och han skulle nu bjuda den förväntansfulla publiken på traditionella svenska julsånger samt ett par av Elvis ”Christmas songs”.

Med ”Jag drömmer om en jul hemma” var julmusiken igång och julmyset förstärktes allt efterhand med ”Nu tändas tusen juleljus”, ”Jul, jul strålande jul”, ”När ljusen skall tändas där hemma” och ”Ett julkort från förr”, tills det var dags för ”Stilla natt”. Då dök Robin Hörnkvist upp på scen och efter det blev ingenting sig likt. Det blev den roligaste ”Stilla natt”, som jag fått uppleva.

Ronnie busade med Robin och ville att han skulle sjunga med på de låga tonerna så bra det bara gick. Robin var inte sen att haka på och de två hade svårt att hålla sig för skratt. Publiken vek sig dubbelt i stolsraderna.

Annons

Annons

Ronnie Sahlén strålade under kvällen som en stjärna i öster.

Nu var alla spjäll öppna och så drog Ronnie på det värsta han kunde med ”Blue Suede Shoes” och det var bara för Robin att hänga med, tills det blev fikapaus och Ronnie påannonserade att nu skulle Robin få ta hand om mellanakten medan han själv skulle gå och fika och ta för sig av alla läckerheter som damerna i köket ställt fram. Något lugnare kanske det blev, men fullt pådrag ändå med Robins rockiga julsånger, som avslutades med ”Bjällerklang” då Ronnie fikat klart.

Lekstugan fick stängas för en stund, eftersom det blev dragning på ett lotteri, som oavkortat gick till Operation Smile tack vare givmilda människor som skänkt alla vinsterna. 100 lotter à 20 kr gav hör och häpna 2700 kronor, som nu har hamnat i rätta händer. Alla ville vara med och bidra till en bättre framtid för barn med läpp-, gom- och käkspalt.

Iréne Westman som fyllde år hyllades med ”Jag trodde änglarna fanns bara i himmelen”. Iréne som skötte skivförsäljningen på Domus träffade där Olle Jönsson i Lasse Stefanz och Christer Sjögren i Vikingarna.

Folk som kom till Bergsgatan för att få höra Ronnie sjunga, hade kommit in med önskemål om låtar de ville höra. Tiden räckte inte till för att uppfylla alla önskemål, men ingen lämnade för den skull lokalen besviken, utan tvärtom jättenöjda med att de fått vara med om ett musikaliskt eldorado med fullt drag och vidöppna spjäll. Kvällen avslutades med ”Burning love” där Ronnie och Robin eldade på för allt vad tygen höll. De två sprakfålarna kommer tillbaka den 15 mars och då tillsammans på scen i en hel föreställning.

Kjell Larsson

Vid julklappsutdelningen syns Robin Hörnkvist, Ronnie Sahlén, Kjell Larsson, Gunilla Ekenberg, Margareta Tjärnstöm, Margaretha Bodin. Utanför bild Eivor Svensson. Foto: Christina Häggkvist

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy