Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Sista lunchen hos Richard Sångkock

Bergsgatangänget har tagit för vana att gå ut och äta lunch en gång i månaden hos Sångkock. Allting har ett slut, så även denna trevliga vana. Inger & Richard Norberg har jobbat i 24 år med att servera luncher, varav de sista 16 åren på Linden. Den 10 december serverade de den sista lunchgästen.

Detta är en läsartext.

Margareta Tjärnström, Richard Norberg Sångkock, Gunilla Ekenberg, Margaretha Bodin, Christina Häggkvist och Eivor Svensson småpratar efter lunchen hos Sångkock. Foto: Kjell Larsson

Annons

Den 8 december, efter att vi hämtat oss från kvällen innan då Ronnie Sahlén drog fullt hus i IOGT-NTO lokalen, samlades vi hos Sångkock för en sista måltid. Margaretha Bodin hade dagen till ära satt ihop en visa med fem verser till melodin ”En sjöman älskar havets våg”.

Sången till Inger & Richard Norberg hjälptes Gunilla Ekenberg, Kjell Larsson och Margaretha Bodin åt med. Christina Häggkvist förevigade stunden genom att ta några bilder.

Annons

Annons

Åtminstone såg Inger och Richard glada ut, då vi sjöng. Förmodligen mest för att de nu var väldigt nära målet att få ägna sig åt något som är lite lugnare och kanske få unna sig en liten middagslur efter 24 års slit.

Farväl, farväl, det säger vi (Kjell Larsson, Eivor Svensson, Margaretha Bodin, Gunilla Ekenberg, Christina Häggkvist, Margareta Tjärnström) här, Vart det nu sedan bär.

Kjell Larsson

Bekvämt tillbakalutade är Richard & Inger Norberg tillsammans med två ur personalen. Foto: Christina Häggkvist

Kjell Larsson, Gunilla Ekenberg och Margaretha Bodin sjöng för Inger & Richard Norberg på deras näst, näst sista arbetsdag på lunchrestaurangen Sångkock. Foto: Christina Häggkvist

Richard och Inger Norberg kan nu pusta ut för första gången på 24 år. Foto: Christina Häggkvist

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy