Annons

Annons

Annons

Annons

Indragna tågavgångar från Ö-vik

Insändare
Dags för Norrtåg att vakna – och samarbeta med SJ

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Izabelle Nordfjell

Annons

I samband med att Norrtåg ställt in flertal avgångar på grund av underhållsarbete på tågen, så har frågeställningen kring samarbete med SJ aktualiseras igen.

Redan 2019 kunde vi läsa följande i Allehanda: ”Situationen för jobbpendlarna i flera av länets kommuner har varit jobbig. Det går att få mycket tätare och bättre tågtrafik – Gävleborgsmodellen. 'En sådan lösning är möjlig också i Västernorrland om den andra partnern, Norrtåg, är intresserad', säger Peter Krameus som är kommunikationsstrateg hos SJ.”

Annons

Annons

Avsaknad av samarbete och med tanke på Krameus svar i frågan, så kan man dra slutsatsen att Norrtåg inte vill samarbeta för att få till en bättre situation för arbetspendlare längst sträckan Umeå – Sundsvall.

I Gävleborg har X-trafik och SJ, vad jag kan läsa mig till, ett lyckat samarbete och arbetspendlarna är nöjda. Jag ser det som ett stort misslyckande att Norrtåg, Dintur och Länstrafiken i Västerbotten inte lyckats lösa ett liknande samarbete på sträckan Umeå – Sundsvall.

Vi som arbetspendlar ska tänka på miljön och åka kollektivt, men aktörerna som kan underlätta och möjliggöra detta pinkar in sina revir och verkar sakna samarbetsförmåga.

Frågan är då varför Norrtåg, DinTur och Länstrafiken i Västerbotten inte vill samarbeta med SJ? SJ ville i alla fall tidigare bjuda upp till dans…

Arbetspendlaren

Annons

Annons

Till toppen av sidan