Annons

Annons

Annons

krönikaÖrnsköldsvik

Sandra Bygdén Shameh
Nu kommer nyheterna ännu närmare Ö-vik – och dig

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Efter nästan 15 år på gemensam nyhetssajt går Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland (TÅ) i dag skilda vägar. TÅ har lanserat en ny nyhetssajt för Kramfors, Sollefteå och Härnösand och allehanda.se ska framåt fokusera på Örnsköldsvik.

Bild: Izabelle Nordfjell

Backar vi bandet så startade Örnsköldsviks Allehandas resa ihop med TÅ år 2006 när de båda företagen slogs ihop och bildade Allehanda Media. I januari året därefter fick båda tidningarna samma chefredaktör i Ola Eriksson och TÅ flyttade in på ÖA:s nyhetssajt Allehanda.se. Där har vi sen digitalt kamperat ihop under både Mittmedia-åren och efter att Bonnier News tog över år 2019.

Annons

Annons

Förändringen som sker i dag är en naturlig fortsättning på våra ägare Bonnier News strategi att satsa hårt på den lokala journalistiken. Allehanda.se har alltid varit Ö-viks främsta nyhetskälla och det fortsätter vi så klart att vara – nu ännu mer lokala.

Som både publicist och ”newsjunkie” glädjs jag åt att Ångermanland nu får två nyhetssajter – och att ångermanlänningarna får ännu en källa till nyheter. Vi på ÖA får möjlighet att utveckla vårt sätt att göra journalistik ännu mer – och detsamma gäller för Tidningen Ångermanland. Även om vi till vardags rör oss i olika kommuner, så skapas nu större möjligheter och utrymme för att granska händelser, företeelser och nyheter i Ångermanland från två håll.

Bild: Oskar Nord

Under hösten har vi på Örnsköldsviks Allehanda inlett en satsning för att nå nya, och yngre läsare. Vi vill att vår journalistik ska nå och beröra så många som möjligt i vår kommun. Som ett led i detta har vi bland annat ökat vår journalistik om det som rör vardagen för föräldrar, barn och familj. Vi har också gjort, och kommer fortsätta göra, porträtt på kvinnliga företagsledare i kommunen.

På sajten kommer du snart att hitta alla nya företag som startas i Örnsköldsvik och vi lyfter också på ett tydligare sätt fram reportage och nyhetsstorys som berört många. Nytt för i höst är också podcasten "På bänken med ÖA", där Pelle Hägglund och Mattias Persson möter profiler inom sportens värld för längre samtal – inte bara om klubba och puck.

Annons

Annons

För att ÖA ska fortsätta vara relevanta i lokalsamhället, är era tips och synpunkter livsviktiga för oss. Har du eller någon du känner en historia som bör berättas – hör av dig till oss! Har du stött på något som bör bli undersökt eller granskat – ring eller mejla!

Och välkommen närmare Ö-vik, på allehanda.se!

Fakta

Så tipsar du oss på Örnsköldsviks Allehanda

• Tipsa oss via vår tipsatjänst
• Eller skicka e-post: tips@allehanda.se
• Ring och tipsa: 0660-72006

Skicka in en insändare här

Skicka in en läsarartikel till Nära här

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan