Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Tidningen Ångermanland och ÖA går skilda vägar – lanserar helt ny nyhetssajt

Hej då Allehanda.se och hej Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda. Ja, i morgon, onsdag, går de båda tidningarna skilda vägar på nätet. Tidningen Ångermanlands läsare måste söka sig till en helt ny sajt, tidningenangermanland.se.

Annons

Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda har sedan 2006 haft en gemensam sajt, Allehanda.se. Nu delar man på sig.

– Vi gör det för att vi vill komma närmare våra läsare på Tidningen Ångermanland och ge våra läsare en nyhetssajt som känns lokal i ännu större utsträckning än vad Allehanda.se har gjort. Vi vill tydligare lyfta fram den nära journalistik som görs från Härnösand, Kramfors och Sollefteå, säger Oskar Nord, chefredaktör för Tidningen Ångermanland.

Går inte det på en gemensam sajt?

– Det är utmanande att vara två titlar som konkurrerar om samma utrymme. Det blir svårare att lyfta fram det egna materialet än vad det är på en egen sajt, säger Oskar Nord.

– I Örnsköldsvik kommer man nog inte att märka så mycket. Men det blir ett lyft för Tidningen Ångermanland, det blir visuellt lättare att att hitta de nyheterna och den nya sajten och appen ser jättebra ut, säger Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör för Örnsköldsviks Allehanda.

Annons

Annons

Oskar Nord, Tidningen Ångermanlands chefredaktör ser fram emot den egna sajten.

Bild: Hanna Persson

Möjligheter till ökad mångfald är också ett stort plus.

– Både som publicist och nyhetskonsument tycker jag att det är otroligt roligt med två nyhetssajter i Ångermanland. Till vardags gör vi journalistik från våra respektive kommuner. Men det finns händelser, fenomen eller nyheter som vi nu kan bevaka från två håll. Det är en styrka och bidrar till mer och bättre journalistik, säger hon.

Är det slut på samarbetet mellan Tidningen Ångermanland och Örnsköldviks Allehanda nu?

– Nej, absolut inte. Vi ska hjälpas åt och ha ett visst utbyte av material fortfarande. Det är ambitionen och vi känner ju varandra och tillhör samma koncern, säger Bygdén Shameh.

Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda, tycker att två lokala tidningssajter ger en större mångfald.

Bild: Izabelle Nordfjell

Rent praktiskt kommer ÖA att behålla Allehanda.se, men döpa om den sajten till Örnsköldsviks Allehanda. Den stora förändringen på onsdag är att inget material från Tidningen Ångermanland publiceras där längre, det publiceras på den egna sajten tidningenangermanland.se.

Annons

– Läsarna måste gå till en ny sajt och logga in första gången. Man kan också ladda ner appen, den finns tillgänglig för Iphone redan nu och inom några dagar för androider, säger Oskar Nord.

Hur känns det?

– Jätteroligt och supernervöst. Jag vet att det är efterlängtad. Men Allehanda.se är en inarbetad sajt som många är inne på. Det blir en stor utmaning att få med dem till den nya sajten. Men vi ska göra allt vi kan för att få dem att hitta dit, säger Oskar Nord.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy