Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Jul, jul, strålande jul på Thule

Kenneth Nordwall bjöd med sitt Swingband på en julkonsert för hela familjen med dubbla föreställningar på Thule lördag och söndag 4-5 december.

Detta är en läsartext.

Det förstärkta Swingbandet med Lars Erik Öberg, Kenneth Nordwall, Maria Bervelius, Anders Bergquist, Ulf Nordwall och ”Pebbe” Vigren bjöd Thulepubliken på en tonsäker julkonsert.

Annons

Den plånboksvänliga konserten för 100 kr där skolungdomar gick in gratis, fick ett mycket varmt mottagande av en hänförd publik. Visst är det så att man måste vara två för att kunna dansa tango, men med Maria Bervelius i förarsätet, så byggdes både jul- och mys-stämning snabbt upp.

Efter att Maria tänt alla ljusen sjöng hon Irving Berlins ”I’m in heaven” till de proffsiga instrumentalisterna Anders Bergquist piano, Pebbe Vigren basfiol och Kenneth Nordwall trummor njutfulla ackompanjemang.

Nu var konserten igång och följdes av ”White Christmas”, nästa klassiker av Irving Berlin, innan det var dags för den utflyttade Ö-viksbon Lars Erik Öberg, att få fritt spelrum med sin silverglänsande trumpet i ”Jul, jul, strålande jul”. Saknaden har varit stor för Ö-viksborna, att åter få höra Lars Erik Öberg i sina klara, tonsäkra, mäktiga trumpetsolon.

Annons

Annons

Trumpetaren Lars Erik Öberg framkallade med sin trumpet i ”Jul, jul, strålande jul” rysningar i hela kroppen.

Lars Erik Öberg (Helgum) var en röd tråd i konserten. Tillsammans med sin ungdomsvän Ulf Nordwall (Umeå) på piano spelade han ”Anthem” ur musikalen ”Chess”. Lars Erik och Ulf var ute på turné för ett antal år sedan och när de då kom till Stockholm och spelade ”Anthem” fick de av en dam i publiken veta att det var hennes son som komponerat den. Ett mycket trevligt minne för de utflyttade ungdomskamraterna från Örnsköldsvik.

Ulf Nordwall hade dagen till ära komponerat ”Sådant jag håller kärt” för Lars Erik Öberg trumpet och sångerskan Maria Bervelius, som skrivet texten. Den purfärska sången som framfördes före fikapausen kom sedan tillbaka som extranummer, efter att konserten avslutats med Louis Armstrongs ”What a wonderful world” med ett mycket mäktigt trumpetsolo till stående ovationer.

Maria Bervelius inledde på Thule med att tända ljus och lät dem få lysa klart under den 90 minuter långa julkonserten.

Kenneth Nordwalls Swingband kommer till Gullängets kyrka på trettondagsafton förstärkta med trumpetaren Lukas Johansson, som då får ta över trumpeten efter Lars Erik Öberg. Dövik finns inte, utan vi har en uppsjö av duktiga musiker vilka gör allt för att glädja oss musikälskare. Håll bara ögon och öron öppna så missar ni inget av allt det som kommer att bjudas på.

Kjell Larsson

Maria Bervelius och Ulf Nordwall hade en purfärsk sång med sig till konserten. ”Sådant jag håller kärt” är en i raden av sånger, där Ulf står för musiken och Maria texten. Det speciella den här gången är att sången var skriven för trumpet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy