Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Trivselkväll med STF i Örnsköldsvik

Svenska Turistföreningens lokalavdelning i Örnsköldsvik har ordnat en trivselkväll i Arnäs hembygdsgård. Onsdag den 30 november, en gnistrande kväll med knarr under skorna, nysnö i träden och på marken.

Detta är en läsartext.

Inne i hembygdsgården var det god stämning då 45 personer bänkat sig, förväntansfulla på en gemytlig kväll tillsammans. Varm och god risgrynsgröt med tillbehör och tunnbrödsmackor serverades från köket. Gröten hade kokats av Clary Johansson.

Kvällens underhållare Henrik Söderström. Foto: Kurt Söderlund

Annons

Annons

Kvällens underhållare Henrik Söderström spelade upp till allsång, bland annat Tomtarnas julnatt, Nu har vi ljus här i vårt hus, Julen är kommen. Allsången leddes förtjänstfullt av Aina Frostevall, som även fick med Bjällerklang och Ute faller snö. Henrik fortsatt sedan med finstämda tolkningar av bland annat Dylan och Dan Andersson. Köket serverade därefter kaffe med saffransrutor och pepparkakor.

När alla var mätta och nöjda hölls lotteridragning av en stor mängd julklappar, cirka 50 stycken. Alla som ville hade tagit med en julklapp till lotteriet. Tomten var nog avundsjuk. Funktionärerna och gästerna tackades för deltagandet. Avslutningsvis sjöngs stämningsfulla Nu tändas tusen juleljus.

Julklappsberget, som lottades ut. Foto: Kurt Söderlund

Kommande STF arrangemang; revyresa till Östersund 22-23 januari, och vid stort intresse även 5-6 februari. Årsmöte den 6 februari på IOGT-lokalen. Där visar Ö-viksläraren Marcus Larsson bilder och berättar om när han och 8 ungdomar cyklade från Ö-vik till Kebnekajse, som bestegs och sen hem igen.

Kurt Söderlund

Annons

Annons

Till toppen av sidan