Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Adventsmys i stadens hembygdsgård

Ödbergska gården bjuder åter in till traditionsenligt adventsfirande, så som den gjort under lång tid av år. Julljusen i fönstren, utelampor och ljusslingor i julgranar lyser upp inbjudande i den något ljussvaga novemberhelgen. Besökare strömmar in förväntansfulla och glada med många igenkännande hej till bekanta ansikten.

Detta är en läsartext.

Mysvärdarna Lilian Byström och spelmannen Gösta Johansson omgivna av Elsa Östman och Lilians dotter.

Annons

En liten minimarknad med högklassigt hantverk i tråd och trä är uppdukad. Stånden med träslöjd, vantar, sockor, mattor och väskor lockar till sig nyfikna och kommersen är snart på gång med många julklappsfynd.

Inne i rum Johan Ödberg, är kaffeborden uppdukade och lockar till en stunds samvaro tillsammans med spelmannen Gösta Johansson och Lilian Byström, som iklädd en färggrann svensk/norsk hembygdsdräkt, läste juldikter.

Annons

Annons

Gårdens tunnbröd, bakat i gårdens egen bagarstuga hade rykande återgång, liksom det lotteri som gårdens tomtenisse Vilmer frestade med. Han hade också ansvaret för att fylla på tunnbrödskorgen, som krävde kvicka ben för spring ner till bagarstugan.

Marknadsbord

Gårdens uppställning av julgranar var av två slag. Den ena var en så kallad hjulgran monterad på ett vagnshjul och den andra en julkran, ett montage av hundratalet gamla vattenkranar med unika kranprydnader. Unik och sevärd.

Så firades första advent nådens år 2021 på Ödbergska gården.

Göte Nordmar

Tomtenissen Vilmer provar stortomtens hundskinnshandskar.

Gårdens unika julkran.

Annons

Annons

Till toppen av sidan