Annons

Annons

Annons

Annons

Björna

Läsartext
Vildmarkshotellet Björnforsen har öppnat portarna på nytt

Albert Byström tog över Björnforsen efter att Invandrarverket drog sig ur 2018. Därefter har han rustat, fejat och slipat till den nedslitna anläggningen i Gide vid Gideåälven, så att det nu är öppet för gäster att komma till ett hemlagat julbord.

Detta är en läsartext.

Ett handslag som säger allt mellan Kjell Scherman i Sven-Rogers och Björnforsens ägare Albert Byström.

Annons

Lördag 27 november var det premiär, dukat för dubbla sittningar. Till andra sittningen var Sven-Rogers inbjudna, för att sköta underhållningen samt ge möjlighet för danssugna att ta sig en svängom.

Det var ett dignande julbord som dukats upp där inget saknades, utan i stället bjöds det på mycket mat från förr, som exempelvis inlagda grisfötter, messmör uppvispad i grädde det vill säga "blana" och ris à la malta. Som avslutning var ett helt godisbord med hemlagad godis uppdukat. Ingen behövde lämna Björnforsen svulten, utan tvärtom fick man rulla sig fram hemåt.

Annons

Ulf Edman gjorde succé på Björnforsen med sin gitarr i ”I can’t stop loving you” och ”Guitar boogie”.

I Sven-Rogers har Ulf Edman Husum gett bandet nya vindar (Skåningarnas mega-hit). Ulf Edman var basist i orkestern Jacks, där Ronnie Sahlén var sångare, fram till 1984 då dansbandet lades ned. Det blev sedan några års uppehåll för Ulf, innan det tog vid med andlig musik tillsammans med Margit & Sture Ögren, tills det också tog slut 2013. I somras började Ulf Edman känna ett sug efter att få komma ut och spela på nytt. Puzzelbitarna har nu fallit på plats, då Ulf Edman börjat spela gitarr i Sven-Rogers.

Annons

Kjell Scherman, ledare för Sven-Rogers de senaste 20 åren sökte en ersättare för Per-Ove Ögren, som ville ta det lugnare. Valet föll på Ulf Edman, som fick göra sin premiär på Björnforsen. En premiär med mersmak. Ulfs gitarrspel gick hem och kom speciellt fram i ”I can’t stop loving you” och ”Guitar boogie”.

Iréne och Torsten Westman är oskiljaktiga sedan det sa klick 1956 vid en dans på Gnistan.

Det har blivit ett lyft för Sven-Rogers inför att danserna på allvar drar igång igen efter det långa uppehållet. Ulf Edman har gett bandet nya vindar tyckte Iréne & Torsten Westman, vilka hade åkt från Själevad för att dansa. I år firar de 65 år tillsammans efter att de 1956 träffades på dans på Gnistan. ”Gammal kärlek rostar aldrig” säger de båda med en mun, innan det bär iväg över golvet till Lasse Stefanz populära låtar, som Sven-Rogers har en hel binge av i sin repertoar.

Kjell Larsson

Albert Byström i samspråk med en av sina anställda, efter att julbordet är över för premiären.

Annons

Annons

Till toppen av sidan