Annons

Annons

Annons

Annons

Så vaccineras Ö-viksborna

Insändare
Odemokratiskt med vaccin-pass i Hägglunds arena

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Robbin Norgren

Annons

Sveriges riksdag beskriver på deras hemsida 'demokrati' så här: "alla människor är lika mycket värda och ska ha samma rättigheter. I en demokrati ska man få tänka och tycka vad man vill".

Jag har valt att inte vaccinera mig. Anledning till det är oväsentlig egentligen. Jag har bollat för och emot otagliga gånger och sedan kommit fram till att det är rätt för mig. Jag står för mitt val, för jag får tänka och tycka vad jag vill. Det har jag landets demokratiska rätt till. Trodde jag.

Annons

Annons

Jag är en Modo-nörd som följt laget i med och motgång sedan jag var liten. Jag går på majoriten av hemmamatcherna varje år. Men nu verkar det vara stopp med det. För att jag inte valt att ta en spruta. Vi får alltså inte tycka olika i detta land? Vi hotas och tvingas att ta en spruta mot vår vilja för att kunna gå på offentliga tillställningar? Är det demokrati?

Det stannar inte där. Det som gör mig så upprörd just nu är att covidpassen visar sig vara så odemokratiska de kan bli. För jag som besökare måste ta vaccinet för att vara där, men personalen och media behöver inte det. Så krasst, så får den personal som kontrollerar covid-passen vara ovaccinerad, för att den är personal. Att "alla människor är lika mycket värda" rimmar väldigt illa i detta sammanhang för mig. De ansvariga för ett evenemang behöver alltså inte följa de regler besökarna måste. Det är för mig väldigt odemokratiskt och väldigt illa.

C

Annons

Annons

Till toppen av sidan