Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Kyrkokören i Gullänget bjöd på adventsstämning

I Gullängets kyrka firade man in det nya kyrkoåret tillsammans med kyrkokören. I en i det närmaste fullsatt kyrka med både unga och gamla spreds ljus, värme och framtidstro av prästen Madeleine Grensjö, kantorn och körledaren Lina Sundqvist och kyrkokören.

Detta är en läsartext.

Gullängets kyrkokör vid första advent. Ett antal kvinnliga sångare var förhindrade att delta den här gången.

Annons

Kyrkokören har utökats till fem manliga sångare och det både syns och känns hur glad Lina Sundqvist är över att nu ha täppt till hålen i samtliga stämmor.

Den rätta adventstämningen infann sig med i tur och ordning ”Vi tänder ett ljus i advent”, ”Dotter Sion”, ”Hosianna, Davids son, välsignad vare han som kommer i Herrens namn”, ”Det susar genom livets strid”, ”Var glad, var glad i din Herre och Gud” och ”Sköna advent”.

Annons

Annons

Det lyser värme, glädje och närhet om Madeleine Grensjö, som dessutom begåvats med mycket vacker sångröst.

Så fint ordnat av kyrkan att bjuda på kyrkkaffe och låta folk få prata och umgås med varandra och kyrkans folk. Att få dela glädje med andra är viktigt och här fyller kyrkan en mycket viktig funktion.

Nu blickar vi framåt mot julkonserten med Gullängets Kyrkokör söndag 12 december klockan 16. Även då är prästen Madeleine Grensjö med.

Kjell Larsson

Gullängets kyrkokör bärs upp av Lina Sundqvist, som har så mjuka händer då hon spelar och så otroligt vacker sopranröst i sina solon.

Annons

Annons

Till toppen av sidan