Annons

Annons

Annons

Annons

Livesänd skidsatsning

Klart: Sollefteås långloppsstjärna utmanar eliten – se loppet här

Tidigare under säsongen blev det klart att Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland gör en storsatsning på livesänd skidåkning.
Till helgen livesänds de första tävlingarna från Bruksvallarna – med en storstjärna från Sollefteå på startlinjen, nämligen Britta Johansson Norgren.

Text: 

Britta Johansson Norgren utmanar åkarna i den nationella seniorcupen på söndag. En tävling som livesänds här på allehanda.se.

Bild: Sanna Svanebo

Annons

I april livesändes SM på längdskidor vilket intresserade många av Örnsköldsviks Allehandas och Tidningen Ångermanlands prenumeranter. De lokala tidningarna satsar tillsammans med Expressen stort på livesända skidtävlingar den här säsongen. Tack vare samarbetet med Svenska Skidförbundet kan hela 20 tävlingsdagar erbjudas i vinter. Och den första sker redan till helgen där det blir sändningar både lördag och söndag från Bruksvallarna.

Annons

Under lördagen väntar sprinttävlingar och på söndagen klassiska lopp, 10 kilometer för damer och 15 kilometer för herrar. I damklassen noteras en storstjärna från Sollefteå i startlistorna. Nämligen dominanten Britta Johansson Norgren som vunnit allt man kan göra som långloppsåkare.

Annons

Satsningen på långlopp fortsätter även den här säsongen, och som en del i uppladdningen ställer hon nu upp i damernas 10 kilometer klassisk stil i Bruksvallarna.

LIVE-TV: Se Britta Johansson Norgens lopp från Bruksvallarna här

Sollefteås stora långloppsstjärna Britta Johansson Norgren finns med på startlinjen i de livesända tävlingarna från Bruksvallarna.

Landslagsåkarna Oskar Svensson och Emma Ribom är några av de svenska stjärnorna som ser ut att vara med i några av säsongens tävlingar. Den förstnämnda finns också med i Bruksvallarna till helgen.

– Det är förstås jätteroligt att den här satsningen görs så att ännu fler kan upptäcka de här tävlingarna som körs runt om i Sverige. Jag hoppas att många passar på att titta, säger Oskar Svensson inför den livesända premiären.

Emma Ribom fyller i:

– Vi laddar för fullt inför säsongen och vi som kör i landslaget siktar på att dyka upp på en del av tävlingarna som sänds, det är ju alltid kul att tävla på hemmaplan när möjligheten ges och om det passar i schemat.

Annons

Annons

Landslagsåkarna Oskar Svensson och Emma Ribom är glad över satsningen på livesänd längdskidåkning.

Ebba Andersson, Frida Karlsson och Charlotte Kalla är tre av de största stjärnorna som kan komma att ställa upp i de livesända skidtävlingarna under säsongen.

Bild: TT

De längdtävlingar som sänds är bland annat alla tävlingar inom den nationella seniorcupen, (numera Smart Energy Cup) och SM-avslutningen. Detta innebär i nuläget att hela nio nationella tävlingar och över 20 tävlingsdagar från i början av december till senare delen av april kommer livesändas. Fler tävlingar kan dessutom tillkomma under säsongen.

Här är de livesända tävlingarna:

4-5 december: Nationella seniorcupen, Bruksvallarna.

7-9 januari: Nationella seniorcupen/Skandinaviska cupen, Falun 14-15 januari: BAUHAUS Cup (junior), Skellefteå

16 januari: JVM-test, Skellefteå

29-30 januari: Nationella seniorcupen, Torsby

19-20 februari: Nationella seniorcupen, Skövde

5-7 mars: Folksam Cup (ungdomar 15-16 år), Järpen

9-13 mars: JSM, Åsarna

8-10 april: Nationella seniorcupen/BAUHAUS Cup (junior), Sollefteå

21 april: SM-avslutning (sprintstafett), Bruksvallarna

Annons

Annons

Till toppen av sidan