Annons

Annons

Annons

Annons

Härnösand

Läsartext
Uppskattad datakurs hos HjärtLung

Att hantera datorer och de nya smarta telefonerna är för många inte så lätt. Speciellt inte för de som hunnit komma upp en bit i åren. För de flesta är det till exempel inte svårt att betala sina räkningar med hjälp av datorn, men det kan innebära problem för andra. Att läsa tidningen med hjälp av datorn klarar de flesta, men att använda bankid, swisha eller komma ut på internet kan till en början vara knepigare.

Detta är en läsartext.

HjärtLung föreningen har uppmärksammat problemen och har därför startat en datakurs för medlemmarna. En gång per vecka samlas deltagarna i datasalen hos ABF och träffarna genomförs som en studiecirkel. Ledare är föreningens datakunnige kassör Lennart Lahti som på ett enkelt sätt förklarar hur det funkar med datorer och telefoner och hjälper deltagarna att komma igång. Det är av felen man lär sig, konstaterar Lennart.

Annons

Annons

Eftersom behovet är stort kommer det troligen bli fler studiecirklar i ämnet.

- Många är rädda för att göra fel, säger Lennart. Det är dock så att inget går sönder eller skadas om man inte på en gång hamnar rätt. Det är av felen man lär sig. Vi har ett bra studiematerial som heter ”Den digitala klyftan”. Det underlättar för deltagarna att på ett enkelt sätt arbeta med detta och även fördjupa sig hemmavid i ämnet.

Det är mycket på gång inom HjärtLung i Härnösand. Närmast i programmet är en julgröt med underhållning den 15 december. Läkaren Claes Ehinger medverkar vid ett medlemsmöte i februari. Han berättar hur vi speciellt som äldre mår bättre genom att äta rätt, motionera och använda läkemedel med måtta. Sommarens resa går till Ulvön.

Uno Gradin

Näraskribent

Uppskattad datakurs hos HjärtLung i Härnösand. Från vänster Margit Norberg, Hjördis Höglin, kursledaren Lennart Lahti och Ann- Louse Öberg. Vid ett bord längre bak i lokalen, föreningens tidigare ordförande Lars Osterman. Foto Uno Gradin

Annons

Annons

Till toppen av sidan