Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Läsartext
Populär Bebiskonsert på Sollefteå Bibliotek

Barnvagnarna trängdes i det lilla utrymmet. Mammor, pappor, mormor och morfar var där med varsin bebis. Det jollrades och krälades på den gröna mattan. 13 bebisar mellan 0-1 år. På andra sidan mattan satt några vuxna med blåsinstrument, Nordiska Blåsarkvintetten. Där fanns också lekledaren Kristina Sturk, som var beredd att agera tillsammans med barnen.

Detta är en läsartext.

Lekledaren Kristina Sturk med Nordiska Blåsarkvintetten i bakgrunden

Annons

När Haydns Divertimento började spelas, vändes bebisarna blickarna mot musikerna. De satt helt stilla i mammornas famnar och fascinerades av musiken. Det stora blå tyget kom fram och bebisarna tog tag i det och lät ”havet storma”. Barnen rörde sig i takt med musiken. Kristina hade en spännande resväska och ur den kom en nalle, Blåsarkvintetten spelade upp Björnen sover. Flera andra djur fanns i resväskan som ekorren, lammet och den farliga spindeln. Att sitta under stjärnhimlen och lyssna till Blinka lilla stjärna var en annan upplevelse.

Annons

Annons

Musikerna verkade njuta lika mycket som barnen. När Ungerska danser spelades upp och barnen hissades upp i luften av mammorna, hördes förtjusta skratt. Konserten var en upplevelse för både de vuxna och barnen.

Kristina Sturk säger att sången är barnens första språk. De kan sjunga innan de kan prata och dansa innan de kan gå. Att sjunga mycket med barnen utvecklar deras språk.

Sollefteå Musiksällskap, Ulla Thorsell Östlund

Näraskribent

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy