Annons

Annons

Annons

Annons

Härnösand

Läsartext
Lyckad kurshelg lockade besökare till Aqui i Härnösand

Föreningen Tango Nuestro har anordnat en lyckad kurshelg med workshops, danskvällar och individuella lektioner med Mikael Dexlöv och Siv Lundström. De är båda mycket kunniga och erfarna ledare och tangodansare.

Detta är en läsartext.

Utöver deltagare från närområdet kom gäster från Piteå i norr till Stockholm i söder för att ta del av tangoundervisning och danstillfällen.

Helgen inleddes på fredagskvällen 19 november med ”Lärarnas surprise” där deltagarna fick öva på en figur som inte ofta används. Därefter följde milonga, en traditionell danskväll med olika typer av tangomusik, fika och samvaro.

Annons

Lördagen inleddes med en workshop på temat musikalitet med bland annat enkelt och dubbelt tempo. Eftermiddagen fortsatte med samma tema på en mer avancerad nivå innan de individuella lektionerna tog vid. På kvällen blev det sedan en välbesökt milonga med dans fram till elva på kvällen.

Annons

Söndagen ägnades åt fler workshops med riktningsbyten på små ytor och fina vändningar.

Kursdeltagarna uttryckte att de kände sig välkomna och att de var mycket nöjda med helgen och rekommenderar fler att besöka Härnösand. De imponerades av byggnaden, Aqui, tangopalatset där föreningen Tango Nuestro har sin verksamhet.

Bo Wikman

Näraskribent

Mikael Dexlöv och Siv Lundström ledde kurserna i tango på uppdrag av Tango Nuestro.

Tango Nuestro ordnar regelbundet uppskattade danskvällar med tango.

Annons

Annons

Till toppen av sidan