Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Läsartext
Julmarknad i Örbäck - en fullträff

Årets julmarknad på hembygsgården i Örbäck, Långsele, som gick av stapeln den 21 november, blev en mycket välbesökt och uppskattad marknadsdag. Genast vi öppnade började folk att komma och sedan var den en jämn ström hela dagen. Vi hade tur med vädret - bra temperatur, solsken och lite snö på backen.

Detta är en läsartext.

Försäljning av julklappslotteri

Annons

Barnen fick träffa tomten och, nog så viktigt, lämna sina önskelistor till honom. Alla kunde dessutom gå en tomtestig och söka tomtar, sammanlagt var det 21 st som gömt sig Det fanns också en fiskdamm att prova lyckan i.

Alla försäljare höll till utomhus och det fanns mathantverk, rökt fisk, stickat, virkat, träarbeten, godis, tunnbröd, getost, glögg, saft, sylt och mycket mer att köpa. Hembygdsföreningen sålde hembakat bröd, skänkt av medlemmar. Besökarna kunde värma sig i Algots hus, där det serverades kaffe med lussebulle och pepparkaka, risgrynsgröt och skinkmacka. Därinne spelade Kenneth Österberg fin stämningsfull musik. De som ville kunde besöka loppis och Idolfs boa, samt köpa lotter i vårt julklappslotteri. Korv med bröd och glögg fanns vid brasplatsen.

Annons

Annons

Det blev en riktigt lyckad dag där alla såg ut att trivas och det gav mersmark inför nästa år. Ett stort tack till alla som medverkade - knallar, medlemmar och besökare som tillsammans gjorde att det blev en fin julmarknad. Julmarknad utomhus ger absolut en härlig känsla av att julen är i antågande. Långsele-Graninge hembygdsförening önskar alla en riktigt God Jul

Ing-Mari Överby

Näraskribenet

Kenneth spelar stämningsfull musik i serveringen

Hembygdsföreningens hembakade bröd tog fort slut

Håkans fina granbockar och kransar

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy