Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Köpmännen tar inte sitt ansvar för planetens överlevnad

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten Sudden är kritisk mot köpmännens beteende under de "svarta dagarna" och tycker inte att de tar sitt ansvar för planetens överlevnad.

Bild: Olle Larsson

Annons

Vi vanliga konsumenter ska ta ansvar för ett skonsammare levnadssätt mot vår planet och de flesta drar sitt strå till stacken, dock inte köpmännen. Nu ropar köpmännen för fulla halsar att nu är det svarta dagar som gäller det vill säga handla så ögonen blöder. Köpmännen tar inte sitt ansvar för planetens överlevnad.

Det snackas från myndigheters och politikers håll om att hålla igen på konsumtionen, men samtidigt värnar man om den fria rörligheten såväl som säljare och köpare, kan vi ha det så? Nej, naturligtvis inte vägen man måste gå är att begränsa utbudet på varor.

Annons

Annons

Naturligtvis ska produkter finnas för en bra standard för levernet, men behöver vi verkligen 100 olika tandkrämer? Nä tänkte väl det, då kan man ju för att återgå till svarta dagarna tycka att köpmännen borde visa åtminstone ett gnutta ansvar gentemot miljön och inte uppmana oss konsumenter till ett fortsatt leverne i överflöd, men icke sa Nicke.

Stridsropet lyder som följer: Konsumera tills du dör och gärna lite längre om du skulle ha en gnutta ork kvar.

Sudden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy