Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vem dör av att det låter lite – bjud in EPA-ungdomarna till samtal istället

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Christer Nilsson, Arkivbild

Annons

Den ena efter den andra "vuxna" klagar i Tidningen Ångermanland på EPA-ungdomarna. Ingenstans får de vara, inte heller spela musik högt, inte vara otrevliga, inte bränna gummi, inte skräna, inte låta, inte sladda!

EPA-ungdomarna frågar sig, var de ska vara, spelade ni inte musik högt själva, sladdar inte ni med era bilar, och så vidare?

Hemma hos mig är det ofta EPA-killar och -tjejer som kommer, spelar musik, meckar med sina bilar, gasar och låter men vem far illa av det?

Annons

Annons

Jag undrar om de som nu blir retade av EPA-ungdomarnas närvaro i samhället har kollat in hur de så kallade vuxna beter sig. Kolla när första snön kommer, många vuxna sladdar, kolla hur det låter utanför våra krogar, inte tusingen är det tyst, så kallade vuxna super, raglar, slåss och skriker. Bilar tutar och gasar och lever.

Jag skulle vilja påstå att det hör till livet. Folk låter, bilar låter, musik låter, kroggäster låter, man kan ju undra vem som dör av det?

Ni som stör er på det kan ju först och främst lyssna på hur vi låter och beter oss och om ni nu, mot all förmodan fortfarande störs av våra fantastiska EPA-ungdomar så tycker jag att ni skall prata med dem, inte skrika, inte gaffla, inte gnälla inte anklaga utan ta en bullpåse med er, träffa ungdomarna och resonera med dem om varför ni störs och försök hitta någon lösning som innebär att EPA-ungdomarna skall känna sig sedda, hörda och välkomna in i samhället och inte bara få veta genom insändare i tidningarna vilken belastning de är, det är så man skapar utanförskap och bitterhet när vi i stället behöver skapa ett inkluderande, kärleksfullt samhälle där de flesta respekterar varandra.

Stefan Lindkvist, Lunde strax utanför Kramfors

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy