Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
BILDEXTRA: Fartfyllda föreställningar med Showdans i Ö-vik

En fartfylld föreställning bjöds i helgen på Folkan teatern i Ö-vik. De unga dansarna från Örnsköldsviks dansstudio Showdans tog från första stund andan ur publiken genom en överraskande inledning. De stormade in i den fullsatta salongen på båda sidorna, en effektfull entré som satte förväntningarna högt. En förväntan som infriades med råge!

Detta är en läsartext.

Öppningsnumret dansades med flaggor som barnen ritat på höstlovets pysseldag.

Annons

En fantastisk prestation av showdansarna, små som stora. Med häftig rekvisita och fantasifulla dräkter tog de under fyra framträdanden publiken med till Halloween High, skolan för alla övernaturliga varelser.

De unga deltagarna, både dansare och talande aktörer, agerade med största inlevelse. Sångtexterna följdes av väl inövade rörelser och steg, med starka uttryck.

De 22 skådespelarna är 9 till 16 år och har varit med i Showdans teatergrupper i flera år.

Att övning ger färdighet visade de något äldre flickorna i sina akrobatiska danser, med hopp och gymnastiska moment som imponerade stort. Med precision och skicklighet dominerade de scengolvet, utnyttjade varje kvadratmeter, med fart och fläkt i sina rörelser. Säkerheten och takten var slående.

Annons

Annons

Att deltagarna fann glädje i dansen var uppenbart. Hela 19 olika dansnummer stod på programmet med olika musikstycken som framfördes av en mängd barn i åldrarna 3 till 17 år. Rollistan upptog hela 22 agerande, bland annat vampyr, spöken, olika monster och andra läskigheter.

Barnen som dansar på stolarna är 10-11 år och dansar minst 2 gånger i veckan.

En stor eloge till ledare och koreografer Laila, Elina, Ebba, Emilia, Elvira, Moa, Stina, Tuva, Tilda och Naima. Mycket beröm till regissören Anna, manusförfattarna Anna & Laila, Carro för ljudet samt Laila för ljuset. De har alla lyckats få till en enastående show med så många deltagare och en stämning av lagom skräck och glädje.

Å.S.

En tacksam mormor

Det fanns flera danser med skelett. Här ser ni de som är 6-8 år som dansade till Spooky scary skeleton.

På sista refrängen sjöng de tjuriga prinsessorna med till texten "Jag vill ha allt! Vill ha det nu!"

Annons

Med cool dans i självlysande kläder framförde ungdomar i åldern 13-15 år numret Toxic.

Söta prinsessor i åldern 3-5 år.

Ett gäng tuffa zombisar i åldern 11-13 år.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy