Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Chris O’Berg bjöd på musik för alla smaker

Lördag 20 november klockan 13-15 var det önskemusik med pianisten Chris O’Berg på Thuleteatern i Örnsköldsvik med både djup och bredd. Chris O’Berg spelar all slags musik och inledde med ”Musik skall byggas utav glädje”. Exakt så är det. Musik är en glädjekälla, som Chris O’Berg öser ur för att tillfredsställa olika smakriktningar.

Detta är en läsartext.

Chris O’Berg sitter ihop med pianot sedan 10-årsåldern då Charlie Norman kom in i hans liv.

Annons

Siw Malmkvist är i ropet och givetvis kom det ett Siwan-medley i boogie woogie-takt med ”Mamma är lik sin mamma”, ”Jazzbacillen” och ”Tunna skivor”. Chris O’Berg blev redan i 10-årsåldern fascinerad av Charlie Norman och hans boogie woogie. Det har varit en röd tråd i hela Chris O’Bergs musikliv.

Charlie Norman skojade med Edvard Griegs Anitras dans, så att han 1949 fick Grieg-sällskapet på sig då han gjorde om den till en boogie. På Thuleteatern fick vi höra denna svängiga Charlie-boogie liksom ”Blott en dag ett ögonblick i sänder” också omgjord av Charlie.

Annons

Annons

Det mesta av önskemusiken framfördes vackert förpackat, som ledmusiken till ”Onedinlinjen”, ”Mot alla vindar”, dragspelslåtarna ”Fjällbruden” och ”Afton på Solvik”, ”Aftonklockor”, ”Mendelssohns brudmarsch”.

Alexander Nordstrand är avlägset släkt med Allan Edwall och framförde hans ”Familjeporträtt” till stor muntration.

Överraskningen kom då Alexander Nordstrand kom upp på scen och kompade på gitarr och munspel i fartiga låtar och blues. En blues i ”E” där Alexander använde munspelet uppskattades stort av publiken (32 st), som av förklarliga skäl denna gång inte var så vältalig. Konkurrensen från ÖBB:s julkonsert blev övermäktig. Vi som var på plats fick dock av Chris O’Berg full valuta med sammanlagt 24 låtar från klassiskt till ”Rock’n roll music” och allt där emellan.

På begäran, så spelade Alexander Nordstrand på gitarr Allan Edwalls ”Familjeporträtt”. Vi fick samtidigt veta att han och David Wahlén är avlägsna släktingar med Allan Edwall. Visan väckte stor muntration och önskemål om en till låt kom fram. Det fanns det inte utrymme för, så det får i stället bli på Bergsgatan i vår. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju, så i april är de båda musikerna tillbaka, denna gång på Bergsgatan.

Annons

Kjell Larsson

Alexander Nordstrand kompade på gitarr de fartiga rocklåtarna.

I ”bluesen” förstärkte Alexander Nordstrand på munspel.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy