Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Härnösand

Insändare
Om Härnösands lättkränkta politiker inte tål kritik kanske man ska avstå uppdraget

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten "Bert" frågar sig om Härnösands politiker är för lättkränkta när de, till synes anser sig oförrättade och missförstådda när de ifrågasätts av medborgarna.

Bild: Olle Larsson

Annons

Förväntar sig våra folkvalda kommunpolitiker i Härnösand våra röster vart fjärde år och sedan inneha någon form av Carte blanche, alltså oinskränkt fullmakt, under mandatperioden?

Det har slagit mig när vi medborgare har haft synpunkter på bland annat Prisma-affären, Återbruksgallerian och nu senast HEMAB-affären. Till synes lättkränkta politiker som anser sig oförrättade och missförstådda när vi nyttjar vår demokratiska rätt att ifrågasätta förd politik. Med en i många stycken frånvarande politisk opposition är Tidningen Ångermanlands rapporteringar och debattsida en av få kanaler för oss kommuninvånare att både informeras och att få höras.

Annons

Annons

När det gäller HEMAB eller andra kommunala bolag måste väl VD och styrelseledamöter inse att kritiseras eller ifrågasättas av sina ägare ingår i själva uppdraget, om det upplevs som jobbigt kanske man ska avstå uppdraget. Särskilt i ett kommunalt bolag där en styrelse är politiskt tillsatt och där ägarna i förlängningen är vi Härnösandsbor som har vår demokratiska rätt att ställa frågor eller ha synpunkter på kommunala verksamheter om vi upplever att de missköts.

Bert

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy