Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Noah nöp till i sista matchen

I helgen var Öbacka Boxningsklubb i Östersund för en långt efterlängtad diplomboxningsstart i BK Älgens lokaler. ÖBK hade en boxare med sig som fick genomföra två matcher, Noah Wieselblad.

Detta är en läsartext.

Noah Wieselblad (röd hjälm) gjorde två bra matcher under tävlingen i Östersund.

Annons

I sin första match för karriären ställdes Noah mot en mer rutinerad kille från IFK Umeå som hade god rörlighet och boxningskunnande. Noah lät sig inte bekommas nämnvärt av detta utan arbeta helt rätt med en god gardering och ett väldigt fin fotarbete vilket gav honom 26 poäng, en helt klart godkänd insats för att vara första gången.

- De flesta når runt 22-23 poäng i sin första match men Noah var väldigt trygg därinne, säger Öbackatränaren Evelina Gustafsson.

Annons

Annons

I match två under söndagen ställdes Noah återigen mot en kille från IFK Umeå, men denna gången var Noah mer på tårna och kunde utnyttja sina slagserier bättre vilket gav honom större kontroll i sin boxning. Återigen med ett väldigt bra fotarbete och denna gången med mer auktoritet kunde Noah nypa till och knipa sitt första diplom i sin andra match. En väldigt bra insats av Öbackas senaste kämpe i ringen.

- Det kändes väldigt bra, säger Noah om sin insats.

Evelina Gustafsson håller med.

- Noah var mer aktiv än under gårdagens match, främst att han använde sin andra hand också och inte bara sin främre vilket gjorde att poängen steg till godkända 27 poäng, summerar Evelina.

Det har varit en tung uppstart för ÖBK på diplomsidan, då många slutade under pandemin, så det är glädjande för klubben att återigen ha en diplomboxare i ringen.

Linus Gustafsson

Näraskribent

Noah Wieselblad, matchboxare ÖBK.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy