Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bjästa

Läsartext
PRO Bjästa engagerar – Holmsten Trio levererar

PRO-föreningen i Bjästa är duktig på att engagera och entusiasmera sina medlemmar till föreningens olika aktiviteter. Detta i synnerhet när det anordnas aktiviteter med musikinslag.

Detta är en läsartext.

Holmsten Trio med Anders Sundberg.

Annons

Den duktige Jan Persson, som är programansvarig, har ett stort kontaktnät och lyckas därför ofta engagera musikanter som uppskattas av föreningens medlemmar.

Den 18/11 hade föreningen inbjudit till ett Musik-Café med Holmsten Trio, en trio som består av Mikael Holmsten, Pär-Åke Stockberg och Stefan Bonér. Trion spelar väldigt ofta tillsammans med någon, eller några av sina gästartister. Denna gång var det tänkt att de skulle spela med dragspelaren Anders Sundberg och sångerskan Angelica Jonsson.

Men, vilket aber, både Angelica och Pär-Åke fick plötsligt oväntade skäl till förhinder att delta denna kväll. Hur gör man då?

Ja, inget stoppar Micke Holmberg. Han ersatte Pär-Åke med Hans-Olov Furberg, som är verksamhetschef på Hola Folkhögskola. Hans-Olov har också skrivit text och musik till musikalen ”En vacker dag” från 2004, som handlade om händelserna i Ådalen 1931. Han blev nu en mycket värdig ersättare till Stockberg.

Annons

Annons

Var och en jobbar med sin egen uppgift

Anders Sundberg, den fenomenale dragspelaren som är alldeles för lite uppmärksammad i dragspelarnas sociala medier, fick vara huvudattraktionen denna kväll. Denne Anders har så otroligt bred repertoar och väljer alltid att spela musik som folk tycker om att höra. Så det blev en stor spännvidd på olika sorters musikstilar även denna gång. Det finns nog inte många som inte imponeras av Anders fantastiska musikalitet i sitt sätt att utöva musik.

Basisten Stefan Bonér, är inte bara en otroligt duktig basist, han är dessutom full av diverse skojiga upptåg under deras musicerande. Stefan är också den som kan sjunga trubadurvisor till ackompanjemang av enbart elbas och trots att man ibland har svårt att höra all text i hans sång, så viker man sig dubbel av skratt över hans komik i sitt utövande. Vilken artist!

Glada musiker smittar också andra med glädje

Hans-Olov Furberg, som aldrig tidigare spelat med denna grupp, imponerade stort med sin insats. Inte minst när Anders med en kort blick uppmanade Hans-Olov att överta solot i till exempel ”Novelty Accordion”, som han sedan utförde med stor bravur.

Mikael Holmsten, får den här gången enbart nöja sig med ett stort tack, trots sitt fantastiska arbete vid trummorna inför kvällens fullsatta lokal.

Stort tack också till alla inblandade i PRO Bjästa för en underbar afton i Vik.

Bengt Öhgren

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy