AnnonsCesam

Viktig tid stundar för Ö-viks handlare – "Många tar vår levande stadskärna för givet"

Black Friday och julhandeln är årets viktigaste tid för handlarna i Örnsköldsvik – och i förlängningen även livsviktig för stadskärnas överlevnad.

– Skippa klicket på internet. Handla hållbart och lokalt, uppmanar Anette Forsberg, Cesam.

Med ett starkt lokalt handels- och näringsliv blir tätorterna mer livfyllda. Anette Forsberg betonar vikten av julhandeln för de lokala butikerna i Ö-vik.

Cesam deltar tillsammans med 40 andra cityorganisationer i en kampanj om hur de lokala kundernas val påverkar utvecklingen av Sveriges stadskärnor.

Självklart är Örnsköldsviks stadskärna inget undantag och det handlar egentligen om ganska enkel matematik – handlar man lokalt så bidrar man till att den lokala stadskärnan utvecklas.

– Vi tar ofta den levande stadskärnan för given och räknar med liv och rörelse. Vi förväntar oss ett brett utbud av varor och tjänster och allehanda smaker på caféer och restauranger, säger Anette Forsberg, Cesam.

Läs mer om Cesam här

Anette Forsberg uppmanar alla att handla lokalt, både på Black Friday och under julhandeln.

Anette är verksamhetsansvarig på Cesam, centrum i samverkan, ett samverkansbolag med näringsidkare, fastighetsägare och Örnsköldsviks kommun med mål att verka för ett aktivt centrum och ökad handel och bosättning. Cesam menar att pandemin generellt har förändrat vårt beteende, och våra besök i stadskärnan har minskat helt i enlighet med de föreskrifter som satts för att få stopp på smittspridningen.

– Vi ska fortsätta hålla avstånd, sprita våra händer och hålla omtänksamt avstånd till varandra, men nu behöver vi också göra aktiva val för vår stadskärna i Ö-vik, säger Anette och fortsätter.

– Bakom varje verksamhet finns någon som brinner för sitt jobb. Som längtar efter att få dela med sig av sina varor och tjänster. För den personen är vi viktiga och för stadskärnans utveckling – helt avgörande. Ingen puls utan din, förklarar Anette Forsberg.

Här kan man betala med Örnkortet

När du handlar lokalt blir både du och ditt lokala samhälle vinnare. Dina pengar stannar lokalt, vilket innebär fler arbetstillfällen, mer pengar till vård, skola och omsorg, bättre vägar, en levande ort och en bra miljö att bo och leva i.

Den 26 november sker Black Friday och därefter väntar den enormt viktiga julhandeln. För många handlare, inte minst i Ö-vik, kan julhandeln vara helt avgörande för framtiden.

– Skippa klicket på internet. Handla hållbart och lokalt. För förutom glädjen att behålla en levande stadskärna behåller vi även arbetstillfällen i Ö-vik, som i sin tur genererar skatteintäkter till vår kommun, säger Anette, och fortsätter.

Tillsammans kan vi bidra till att vår vackra stadskärna utvecklas och blir en attraktiv och trygg plats att mötas på.

Här köper privatpersoner Örnkortet 

Anette bjuder också på sitt bästa julklappstips, Örnkortet. Det fungerar utmärkt att ge i julklapp både som privatperson och som företag till sin personal.

– Har du svårt att hitta rätta gåvan finns alltid vårt Örnkort - vårt lokala presentkort som kan lösas in hos fler än 110 verksamheter i kommunen. Kortet kan laddas från 100 kronor upp till 5000 kronor och är giltigt i ett år. Pengarna stannar i kommunen och gör nytta. Enkelt att ge, lyxigt att få!

Här kan företag göra sin beställning av Örnkortet

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Allehanda.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy