Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Vilken underbar värld med Kenneth Nordwalls Swingband

Kenneth Nordwalls Swingband är populära i Husum, för de är ju så bra tyckte kyrkvärden Margaretha Bodin, kantor Göran Lundberg och den talrika publiken på cirka 50 personer den 13 november i Kyrkans Hus.

Detta är en läsartext.

Vid pianot Anders Bergquist, trummorna Kenneth Nordwall, basfiolen ”Pebbe” Vigren och vid sångmikrofonen Maria Bervelius.

Annons

De gav bandet stående ovationer efter att sångerskan Maria Bervelius avlutat jazzcaféet med ”Vilken underbar värld” (What a wonderful world) och direkt utbrast vilka underbara killar vi har i Swingbandet. Maria menade givetvis pianisten Anders Bergquist, basisten ”Pebbe” Vigren och batteristen och kapellmästaren Kenneth Nordwall.

Maria Bervelius är bandets frontfigur, med sitt rika kroppsspråk och den hjärtliga framtoningen. Hon backas upp av hela bandet och kapellmästaren vill för allt smör i Småland inte mista Maria Bervelius. Maria sjunger med flera band i Umeå och ibland kan spelningarna krocka. Tur då att det finns fullgoda ersättare för kapellmästaren att slänga in. Både Ewa Bylin och Annelie Vigren har med stor framgång vikarierat.

Annons

Klassiker som ”Dancing cheek to cheek”, ”I can’t give you anything but love”, ”Almost like beeing in love” och ”Route 66” hänger med från gång till gång. Senast vid spelningen 7 november 2020, varpå allt stängdes ned av Folkhälsomyndigheten till max 8 personer i en folksamling. Det fick Maria Bervelius att utbrista: ”Så härligt att vi nu är på banan igen”, efter att jazzcaféet öppnats med ”Cheek to cheek”. Det så viktiga samspelet med publiken infann sig direkt.

Annons

Maria Bervelius använder kroppsspråket i sin kontakt med publiken.

Pianisten Anders Bergquist är hjärnan bakom arrangemangen och så lysande det blev i ”My funny Valentine” där Maria Bervelius sjunger till kontrabasen, som ”Pebbe” Vigren mycket skickligt trakterar. Det vart dödstyst i salen under ”Pebbes” solon, vilka avslutades till publikens applåder. Sammanlagt blev det 12 jazzlåtar under 2 timmar, som även innehöll ett par psalmer under ledning av Göran Lundberg samt en populär utvikning av Fride Gustafsson på gitarr med sin egen visa ”Grandet i din nästas öga, då man själv har en bjälke i sitt eget”.

Kenneth Nordwalls Swingband blir det också helgen 4-5 december på Thuleteatern, där man blir förstärkta med trumpetaren Lars Erik Öberg Helgum och pianisten och kompositören Ulf Nordwall Umeå i en familjeföreställning där skolungdomar går in gratis.

Kjell Larsson

Instrumentalisterna Anders Bergquist piano, Kenneth Nordwall trummor. ”Pebbe” Vigren kontrabas.

Fride Gustafsson tog gitarren till sin hjälp vid andakten under jazzcaféet. Här sitter han bredvid Anders Bergquist.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy