Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022 i Örnsköldsvik

Insändare
M: Trygghet en självklarhet för våra gamla och sköra

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Katarina Vikström

Annons

Hur lågt kan man sjunka i Ö-viks kommun? När man inte ser hur de politiska besluten man tagit, slår undan fötterna och skapar en otrygg tillvaro för en del av våra gamla och sköra, när inte behoven bedöms individuellt utan kollektivt. I dag är till exempel kriterierna för att få en omsorgsplats efter att fått en demensdiagnos hos läkare, att personen skall i sitt förvirrade tillstånd gå ut från sin lägenhet på natten och inte hitta hem igen.

Annons

Annons

Ja detta är sant, jag är mitt i denna process med älskad släkting. Först måste personen ifråga betala och ta emot maximal hemtjänsthjälp, vilket kan vara otroligt jobbigt och ytterligare förvirrande när man inte förstår vad alla dessa personer gör i ens hem.

Kritiken är absolut inte riktad till hemtjänstpersonalen som gör sitt jobb efter bästa förmåga och de direktiv som gäller.

Jag vill se ett maktskifte i Ö-viks kommun efter nästa val, då vi i Moderaterna kommer att kunna genomföra ett nytänkande inom äldreomsorgen, vi respekterar alla människors olika behov livet ut.

Sylvia Sundqvist, Moderaterna Örnsköldsvik

Annons

Annons

Till toppen av sidan