Annons

Annons

Annons

Annons

Själevad-Översjäla

Läsartext
Trivsel och samvaro i Mysstugan i Själevad

Trivselkaféet i PRO Själevads regi är äntligen igång igen.

Detta är en läsartext.

Värdparet Karin och Janne Svedberg tillsammans med Lena Åström kan glädja sig åt att träffarna har saknats av närboende som nu kan återgå till samvaron vilket anordnas fredagar ojämn vecka i Mysstugan på Mycklingsvägen. Mysstugan är för övrigt samma byggnad som tvättstugan som ligger vägg i vägg med den fräscha samlingslokalen.

Värdarna Jan och Karin Svedberg tillsammans med Lena Åström är beredda servera trivselkaféets gäster... Foton Kurt-Göran Öberg

Annons

Annons

Fikat är viktigt och samtalen kring borden likaså. Men ”hjärngympan” är också inspirerande för deltagarna att lösa diverse klurigheter som värdarna bjussar på. När tillfällen ges bjuder de in personer som bjuder på ett ”program”, med berättelser och historier och ibland musik, där det skrattas till rungande applåder. Vill du som läser detta delta i verksamheten, besök PRO:s hemsida för mera info om du funderar kring verksamheten.

Samtalen runt borden är i full gång...

Trivselkaféet är en god tillgång för de som på detta sätt söker gemenskap och glädje, vilket bryter den tröstlösa ensamheten för många som vill starta om efter vaccinationer och karantän. Ett besök i Mysstugan kan vara bra medicin mot tristess som fått hela samhället att bli ”ringrostigt”, att aktivera sig och göra det tillsammans. Det rådde det ingen tvekan om att de som var med den här fredagen, se foton, blev på ett gott humör som de bar med sig hem då det hela var över för denna gången.

Kurt-Göran Öberg

Om allt och alla diskuteras det innan fikat...

Annons

Debora och Nils-Erik Forsman (Nils-Erik PRO ordförande), deltar i flera arrangemang som aktiva PRO Själevad bjuder in till...

Annons

Annons

Till toppen av sidan