Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Kent Sundberg en efterlängtad gäst på Sundhem

Senast Sollefteåbon Kent Sundberg besökte Sundhem i Örnsköldsvik var 19 februari 2020, alltså för nästan 1 år och 7 månader sedan.

Detta är en läsartext.

Kent Sundberg Sollefteå sjunger smäktande vilket röner stor uppskattning på Sundhem.

Annons

På Sundhem älskar man Kent och tanken var att han skulle varit tillbaka redan vid midsommar i fjol med en tango för två, men det blev inte förrän i år den 11 november som Kent kom tillbaka till sitt andra hem och tangon hade han förstås glömt att ta med sig. Den hjärtliga stämningen fanns kvar och det kom in önskemål, på önskemål vad man ville höra. Kent började med att skoja till det med att det enbart skulle bli psalmer den här gången, men så blev det givetvis inte. Thor Görans är aktuella, efter att det på nytt öppnats upp med dans. Det kan ha varit anledningen till att Kent började med Peter Grundströms ”Jag ska ge dig 1000 rosor”. Med det var allt sig likt, den ena romantiska låten avlöste den andra.

Annons

Med Gunnar Wiklunds ”Mest av allt” var allsången igång. Givetvis kom som ett brev på posten önskemålen ”Vi ska gå hand i hand” och ”Vandra vidare”. Kent fyllde på med ett par till Gunnar Wiklund låtar och kom sedan in på Elvis. Mjukt och behagligt startade han med ”Teddy bear” varpå Kent tyckte att vi måste få in lite mer fart och valde ”Blue suede shoes” och It’s now or never” omgjord från Robertinos ”O Sole Mio”.

Annons

Det blev mer Elvis. En medley och sedan med anslutning till den blöta hösten ”Blue eyes crying in the rain”. ”Blue Christmas” fick bli sista Elvis-låten för dagen. Sammanlagt blev det 28 låtar och hade Kent inte varit så bestämd hade det aldrig tagit stopp. Nu blev det Bengt Hennings ”Vi måste ta farväl” av den enkla anledningen ”Vi lämnar staden nu i natt”, som också finns på Sven-Rogers skiva ”Det är aldrig för sent”, som fick sätta punkt. En kraftig mansröst utropade ”Välkommen åter”, vilket gav upphov till varma applåder och många leenden innan Kent packade ihop musikanläggningen med gitarren i ett fodral.

I höstmörkret lyser entrén för Sundhem i Domsjö upp.

Det lär inte dröja så värst länge innan den populäre smörsångaren från Sollefteå är tillbaka på Sundhem och då med minst en smäktande tango i bagaget. Kanske Lasse Lönndahls ”Får jag bli din tangokavaljer, blott för några timmar och få en kyss och kanske fler”.

Annons

Innan dess kommer Chris O’Berg den 16 december med fartiga jullåtar som ”Hej mitt vinterland” och ”Tomtarnas vaktparad”, för så vill man ha det på Sundhem, där man själva samlar ihop pengar för att kunna få musiker att komma och underhålla under en eftermiddagsfika någon gång då och då.

Kjell Larsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy