Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sidensjö

Läsartext
En hjärtlig församlingsafton i Sidensjö

Detta är en läsartext.

Kerstin visar på dockan Kalle hur man utför hjärt- och lungräddning.

Annons

Sidensjö Församling gästades på torsdagskvällen av sjuksköterskan Kerstin Ottoson som med stor kunskap och värme berättade för den nyfikna församlingen om kvällens ämne: hjärtat.

Aftonen centrerade kring hjärtsvikt, både vad det är, hur det behandlas och hur det undviks. Kerstin gav oss därför flera goda tips att ta med oss, både att det är viktigt att motionera och att äta rätt samt hålla god koll på blodtrycket. Därför erbjöd också Kerstin de som ville att få testa sitt blodtryck i pausen. Som en liten bonus visade också Kerstin på dockan Kalle hur man smittsäkert gör hjärt- och lungräddning och vad man skall tänka på om man påträffar någon som är i behov av hjälp.

Annons

Annons

Kvällen avrundades med en andakt av prästen Jenz Grensjö och vackert pianospel av Birgitta Westin, samt ett hjärtligt fika ordnat av Kerstin och hennes syster Maria Edin. Det mysiga kaffesurret avslöjade att församlingen tagit med sig mycket av kvällens klokheter och funnit det hela mycket intressant!

Herr Anders

Kerstin Ottoson berättar om hur hjärtat ser ut.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy