Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Klas Norberg bjöd på fart, fläkt och skratt

Klas Norberg från Nora bjöd på mustiga svenska visor vid musikcaféet på Bergsgatan i Örnsköldsvik den 9 november.

Detta är en läsartext.

Publiken tände till direkt från start med Olle Norells ballad ”Bröderna Byström”. Klas Norbergs kroppsspråk lyfter låten och det smittsamma skrattet betalar sig bra.

Klas Norberg behöver inte mer än en gitarr och en hatt på huvudet för att underhålla publiken en hel kväll.

Annons

Drömmen hade varit att ha haft med Olles son Johan Peter Norell i publiken, men jag som arrangör hade ingen aning om att Klas skulle plocka fram ”Bröderna Byström”. Varför inte nästa gång ordna en musikkväll med Olle Norells visor och bjuda in sonen Johan Petter i publiken? Det kan visst bli av, då Klas vill dyka ned i den förre ÖA-chefredaktörens (1965-1988) visskatt.

”Den odödliga hästen” av Ruben Nilson har hängt med Klas Norberg under alla år, men sedan blev det nytt material rakt igenom. Publiken var med på alla tokroliga infall, som Klas hittade på. Hans versioner av Evert Taubes ”Albertina” och Cornelis Vreeswijks ”Hönan Agda” fick publiken att både skratta, kikna och klappa händerna.

Annons

Visst syns det att Klas Norberg kunde roa publiken på Bergsgatan.

Klas Norberg älskar att engagera publiken i sin show där han driver med påhittade allsångsmedleyn och kända allsånger som ”Rosa på bal” och Anita Lindbloms ”Det var då min vän”. Visst blev det gung i hela Ordenshuset då Klas brakade loss med ”Sofia dansar gogo” från Danmark, som Evert Ljusberg satt svensk text till.

Gung och klapp blev det och sedan slutade allt med att Eivor Svensson, Gunilla Ekenberg, Christina Häggkvist och Margareta Tjärnström tillsammans med Klas Norberg fick publikens uppskattning för att ha skapat en sådan mysig kväll i IOGT-NTO lokalen på Bergsgatan.

Nästa musikcafé blir den 7 december då Ronnie Sahlén bjuder på julsånger och har med sig ”Äldre galans” allt i allo Robin Hörnkvist, som kommer att spela några rockiga jullåtar på sitt piano.

Annons

Kjell Larsson

Publiken deltog villigt i alla påhitt som Klas Norberg kom med.

Den sammansvetsade kvartetten Christina Häggkvist, Gunilla Ekenberg, Eivor Svensson och Margareta Tjärnström skötte trivseln under kvällen med bravur. Tillsammans med Klas Norberg fick de som avslutning var sin chokladask och välförtjänta applåder.

Annons

Annons

Till toppen av sidan