Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Läsartext
Spökkväll och Skräckkväll på hembygdsgården i Örbäck

Årets arrangemang av Spökkväll och Skräckkväll blev en succé! Långsele-Graninge och Helgums Hembygdsföreningar utökade konceptet detta 3:e år. Arrangemanget har tidigare år varit högt uppskattade så nu ville dessa 2 hembygdsföreningar även inrikta sig till äldre barn och ungdomar.

Detta är en läsartext.

Volontärer vid torsdagens spökkväll

Annons

Arrangemangen i år var uppdelade på 2 kvällar, spökkväll till de yngre och skräckkväll till de äldre. Det gick endast 22 timmar, sedan var platserna fullbokade där enbart drop-in tiden fanns kvar till Skräckkväll.

Totalt var det 21 volontärer som med fint engagemang och stor fantasi gjorde sitt yttersta för att ge minnesvärda kvällar. Ett varmt tack till dessa!

Spökkväll: Den 28/10 hade spöken, gastar, häxor och andra skrämmande varelser intagit hembygdsgården i Örbäck. En samling av ca 60 förväntansfyllda barn i åldrar 6-12 år var samlade runt lägerelden inför kvällen. Kvällen bjöd på ryslig saga i Algots hus, spökhuset där vålnader från förr besatt hembygdsgården, häxornas gåtstig och spökgodisjakt med gissningslek i pigkammaren. Det bjöds på varm saft vid återsamlingsplatsen och den värmande lägerelden.

Annons

Annons

Skräckkväll: Den 29/10 var det dags att trappa upp skrämselfaktorn. Till denna kväll hade starttider blivit skickade där de med hjälp av enbart enstaka ficklampor skulle ta sig runt en skrämmande tur genom skogen. Där möttes de ca 80 deltagarna först av en skrämd vålnad och en oväntad skrämmande flicka. På väg upp i mörkrets dimma som lade sig som en slöja över hembygdsgårdens mystiska arrangemang dök flickan från the Ring upp från mörkrets vrå, oväntade händelser från en likvagn och ett laboratorium av djursamlingar.

Därefter går turen in mot skogens början som erbjöd zombiesystrar gnagande på ben och hasande jakt. Väl inne i skogens mörker trädde en kuslig besvärjare med rökelser fram och därefter en förrymd fånge fastsnärjd i skogen och begravningsplats. Som en grand final möttes deltagarna av en framrusande yxmördare och rysliga damen på balkongen. Äntligen TuuuUt, mål!

Tack alla besökande barn och ungdomar på Hembygdgården i Örbäck, vi skräms nästa år igen. I samma nygamla tappning men då på Helgums hembygdsgård, vi hoppas få med fler nya volontärer i vårt roliga gäng så passa på att gå med i Din hembygdsförening.

Helgums hembygdsgård Elisabet Mikaelsson Långsele-Graninge hembygdsförening Ing-Mari Överby

Näraskribent

Annons

Volontärer till spökkvällen

Det blev riktigt rysligt med dessa volontärer

Skräck var det här

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy