Annons

Annons

Annons

Reparationen av Gålåbron

Insändare
Gålåvägen behöver vägmarkeringar – stor trafikökning efter broavstängning

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Förra veckan skickade jag ett mejl till Trafikverket angående den ökade trafiken på Gålåvägen nu när Gålåviadukten på väg 332 är avstängd. Jag har ännu inte fått något svar. Problemet efter Gålåvägen är att det saknas vägmarkeringar, mittmarkering helt, och det kan även sägas om sidomarkeringar. Det har inneburit att det genas ordentligt i kurvorna.

Annons

"Linjemarkering efter Gålåvägen är behövligt! Och jag bävar inför den kommande vintern, vi har inte glömt föregående vinterväglag efter Gålåvägen!", skriver Anders Sandström.

Bild: Shanelle Nordgren

Annons

Vi närboende känner till vägen men kommer man som ”utsocknes” och inte kör den vägen så ofta är det kanske lätt att komma in fel i kurvorna med för hög fart och för dålig kännedom

Det har blivit många fler tyngre fordon, timmerbilar, semi-trailers och långtradare som trafikerar vägsträckan i dag jämfört med någon vecka tillbaka. Både vi vanliga trafikanter och de behöver vår vägbana, den är nog smal som den är!

Det skulle vara en betydlig hjälp att hålla sin vägbana om Trafikverket skulle måla ut vägmarkeringarna, både mitt och sida.

Vi har även ett problem till som skulle lösas med hjälp av markeringar. Det är att vägbeläggningen äter upp skenet av billyktorna vid ”blötväder”, en markering skulle underlätta oerhört.

Men som sagt, vi närboende vet om detta och försöker hålla bilen på rätt sida. Jag har själv valt att hålla höger hjulpar utanför asfaltkanten vid ett tillfälle när det blev möte med en semi-trailer.

Frågan är inte om det händer en olycka utan när!

Linjemarkering efter Gålåvägen är behövligt! Och jag bävar inför den kommande vintern, vi har inte glömt föregående vinterväglag efter Gålåvägen!

Anders Sandström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan