Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Ny barnbok av illustratören Kristian Hägglund från Ö-vik

Nu släpper illustratören Kristian Hägglund, med rötter i Trehörningsjö, en ny del i den uppmärksammade och prisbelönta barnboksserien Djurdeckarna: Kaninäventyret. Böckerna gör han tillsammans med författaren Mari Bister och Kaninäventyret är fjärde delen.

Detta är en läsartext.

Illustratören Kristian Hägglund från Trehörningsjö släpper en ny bok.

Annons

Djurdeckarna är en spännande och klurig serie för barn i åldern 6-9 år om djur som råkar illa ut på olika sätt och två syskons försök att både rädda djuren och avslöja den skyldige, baserat på empati. Del två, Gräsandsäventyret, har miljötema och handlar om skräp i naturen och djur som skadas av det. Det har gett serien två miljöpris, varav Kristian Hägglund tilldelades det ena 2019: MiljÖrnen (instiftat av Örnsköldsviks kommun i samarbete med Tidningen 7).

Annons

Annons

I nysläppta Kaninäventyret hittar deckarbröderna Jakob och Joakim en övergiven kanin i en låda på katthemmets trappa. Efter att de har sett till att kaninen räddas ger de sig ut på jakt efter den skyldige och råkar själv illa ut. Ska de lyckas rädda sig själva och avslöja den skyldige?

Boken berättar också om hur man läser av djurs kroppsspråk och humör. Hur ser man om en hund är glad eller arg och vad betyder det när en katt fäller ner öronen? I slutet av boken finns bilder på arg, glad och rädd hund och katt där barnen själva kan jämföra. Syftet är att underlätta barns kontakt med djur.

Författare Mari Bister.

För att fira utgivningen av Kaninäventyret har Kristian Hägglund och Mari Bister en deckartävling för intresserade låg- och mellanstadieklasser på skolor i Ångermanland och Medelpad, där skolorna med sina skrivna deckare tävlar om böcker.

Avtal är redan skrivet för ännu en Djurdeckarna och Kristian Hägglund och Mari Bister är igång med arbetet och siktar på utgivning inför julen 2022.

Mari Bister

Kaninäventyret.

Annons

Illustratör Kristian Hägglund.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy