Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gullänget

Läsartext
Talangvinnare underhöll i Ö-vik

Emanuel Bagge, Nordingråsonen som vann Talangtävling 2017, var dragplåstret i Gullängets kyrka den 4 november.

Detta är en läsartext.

Emanuel Bagge och David Ringblom. Foto: PG Forslund

Annons

Kyrkbänkarna fylldes snabbt av en förväntansfull publik. PRO-Kulturs ordförande Nina Moberg kunde hälsa ett 100-tal välkomna och tog tillfället i akt att citera några fina stycken ur boken "Barn skriver till Gud".

Bagge är artisten som sjunger och spelar på sitt eget sätt. "Enkelt, naket och passionerat" är ord han använder, då han presenterar sig själv. Han är såväl pianist som gitarrist. Keyboard-pianot nyttjades mest och som ackompanjatör fanns David Ringblom vid hans sida.

Annons

Annons

Att beröra med sång är en konst, som de uppträdande verkligen behärskade. Den musikaliska dialogen mellan de två stämde fint. Man satt som besatt. Emellanåt upplevde man hur det triviala snabbt ledde fram till det storslagna. Emanuel Bagge nådde en tonande känslomässig höjd. Det är lätt att förstå att han vann publikens hjärtan med sin version av Whitney Houstons "How will I know" i talangtävlingen 2017. I Gullängets kyrka blev det nu Björn Skifs "Håll mitt hjärta", som framfördes med bravur.

Emanuel Bagge skriver en del egna sånger och "Fix You" skrevs, då hans mor kyrkomusikern Lena Bagge insjuknade och sedermera avled. I skapelsen "Look at me. You are not alone" fick publiken sjunga med. Även en publik vill ju synas och höras.

Närmare hundra personer kom till Gullängets kyrka. Foto: PG Forslund

Musikquiz blev också inslag i showandet. Priser delades ut till några deltagare. Diakon Susanne Kallin, Gullängets kyrka, medverkade och bjöd på kaffe med dopp.

Nina Moberg tackade för den suveräna underhållningen och påminde om PRO Kulturs nästa sammankomst, som blir höstmöte på Thuleteatern den 25 november klockan 13.00 och då uppträder "Mixern".

Allra sist blev det duett och Emanuels och Davids stämmor ljöd fint i "You raise me up". Avslutningen var största njutningen.

Ulla Jonsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy