Annons

Annons

Annons

TV-pucken 2021

Ångermanland med stolpe ut mot Dalarna – ute ur TV-pucken

Ångermanland fick en kalasstart i semifinalen mot Dalarna men lyckades inte förvalta läget.

Dalarna vände och kunde till slut vinna med totalt 2–4.

– Vi har ganska otur med målen. Vi kämpar inte riktigt, säger Ångermanlands Ebba Hedqvist i SVT:s sändning.

Text

Ångermanlands Mira Hallin deppar efter förlusten i semifinal 1 mellan Ångermanland och Dalarna. Bild. Bildbyrån

Annons

Semifinalen mellan Ångermanland och Dalarna blev något av en rivstart. Ångermanland gick ut med en stenhård press och sköt redan efter sex sekunder ett stenhårt skott i ribban – men Ångermanlands ledningsmål skulle komma. Två minuter in i den första perioden drog Ebba Hedqvist två motståndare innan 15-åringen elegant placerade in pucken i krysset. Men Dalarna och Emma Hermansson ville mer i den första perioden.

Annons

Annons

Två minuter senare kunde nämligen Hermansson skjuta in kvitteringsmålet i öppen bur för att minuten senare även dra i väg på en soloräd och placera in 1–2-målet. Med en minut kvar av den första perioden sköt även Nellie Nord in en 1–3-ledning till Dalarna. Hennes första poäng i tv-pucken i hennes karriär.

Andra och den avslutande perioden skulle bli minst lika målglad då Dalarna tidigt utökade ledningen men Ångermanland hade inte gett upp. Gästerna plockade ut målvakten vilket resulterade i ett reduceringsmål. Ångermanland skapade flera chanser men Dalarnas målvakt Caitlyn Bammer storspelade och kunde säkra finalplatsen för Dalarna.

Ångermanland därmed ute ur TV-pucken för detta år.

– Jag själv tycker vi har ganska otur med målen. Vi kämpar inte riktigt, säger Ångermanlands Ebba Hedqvist, som imponerat under turneringen, i SVT:s sändning.

Ångermanlands Ebba Hedqvist. Bild: SVTplay.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan