Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
KaLas med PRO Ö-vik

Ett 80-tal medlemmar hade satt sig till bords i Pingstkyrkans festvåning när Lage Dahlquist, PRO-Öviks ordförande hälsade välkommen till höst- och budgetmöte.

Detta är en läsartext.

KaLas roade med sång, musik och quiz.

Annons

Lage började mötet med att informera om en del resor som nu är på tapeten, bland annat en hemlig resa den 15 november, kryssning med den nya båten till Vasa och en resa med Viking Cinderella till Åland med musikalen "Saturday night fever" dagen efter.

Elsy Sjöberg tog därefter över ordet och presenterade den nya budgeten och verksamhetsplanen för 2022 som godkändes av medlemmarna.

Annons

Sedan blev det Lars Dahlqvists tur att berätta om PRO:s skraplotter och lite aktuella intressefrågor som är viktiga för oss pensionärer. Lars berättade också om det PRO-tält som föreningen köpt in och som är tänkt att finnas på torget en del lördagar där inte bara medlemmar kan hälsa på och diskutera en del frågor och annat. Det kommer också att säljas tunnbröd, bakverk, skraplotter med mera.

Annons

Marianne Lundström från "Aktionsgruppen E4 genom Åsbergstunneln" var inbjuden för att informera om denna mångåriga fråga. Marianne har själv bott granne med E4 och vet hur det känns med farliga kemikalier och bensintransporter som går genom staden. Örnsköldsvik är den enda staden där E4:an går genom city.

Efter Mariannes information blev det underhållning med KaLas som spelade och sjöng blandat med lite roliga historier från Lasse Sjöman. Goda smörgåsar, kaka och kaffe serverades av den duktiga köksgruppen innan KaLas tog vid igen med en quiztävling där vinnaren fick 22 av 23 poäng och skumtomtar delades ut som priser. Applåder för både KaLas och vinnarna.

Benka Forsberg informerade om Sliperiets ungdomar och deras arbete. Benny Pohl som är gruppledare ser gärna att vi äldre hälsar på och kanske ger lite stöd till alla dessa ungdomar. Sliperiet har öppet vardagar från klockan 16:00.

Lage Dahlquist tackade alla som kommit och hälsade välkommen till Julfesten i Pingstkyrkans festvåning den 7 december klockan 13:00.

Benka Forsberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy