Annons

Annons

Annons

Elbilar i Ö-vik

Insändare
Tidsfråga innan även elbilar börjar beskattas

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har en del funderingar angående en artikel i ÖA onsdagen den 27/10. Andreas Gustavsson tycker inte, att man ska stirra sig blind på inköpspriset, eftersom han har köpt en begagnad Tesla för 570 000 kronor och nypriset på en sådan bil är en miljon.

Annons

Annons

Bild: Erik Wikström

Jag funderar över vilken vanlig arbetare eller en pensionär har råd med en sådan dyr bil? Vad ska man då göra med sin gamla bil (diesel eller bensin), eftersom dessa bilar verkar bli helt värdelösa och i vårt demokratiska land styrs ju detta automatiskt av våra politiker (Miljöpartiet), som trissar upp priset på diesel och bensin så fruktansvärt, som de nu håller på. Jag kan heller inte få ihop varför miljön skulle bli bättre av att beskatta och beskatta?

Låt oss tro, att fler och fler försöker skaffa elbilar. Var ska då staten få in de skattepengar, som de förlorar på diesel och bensin? Vad jag kan förstå, så kommer de, som gläder sig åt sina elbilar och som tror att de kör så billigt, då att belastas med skattepålagor både på sin bil och den el, som de förbrukar. Staten vill ju förstås inte förlora pengar och det rör sig om ganska mycket.

Våra elbolag är väl inte dummare, utan de vill väl också förse sig av kakan. Då kan det ju bli så, att vi som har lyckats överleva med våra diesel och bensinbilar få le lite i "mjugg", då ni trodde, att ni skulle komma undan så billigt. Batteribyte i dessa elbilar är inte gratis. Även tillverkningen av batterierna är väl inte heller så miljövänligt? Om en elbil av någon anledning skulle börja brinna avger den så farliga gaser. Det är absolut inte bara positivt med elbilar! Man måste även väga in den negativa sidan.

Vad händer med alla tankstationer?

En som inte har varken råd eller lust med en elbil

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan