Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
PRO Själevad på utflykt i Höga kusten

Äntligen, som vi längtat efter att få träffas, prata med varandra och resa. Lindströms buss tog oss med på en innehållsrik och spännande resa, som trots dis och dimma blev en förväntansfull dag.

Detta är en läsartext.

Gruppen från PRO Själevad besökte bland annat Härnösands Bilmuseum, Björkudden och Naturum vid Skuleberget.

Annons

Bussen blev snabbt full och alla 48 resenärer var på glatt humör när vi startade 08.30 tisdagen den 2 november från Ica i Själevad. Under resans gång berättade Gudrun Tolvers om vad vi skulle få uppleva och Rolf Lindström rattade som vanligt bussen med säker hand.

Resan gick söderut mot Härnösands Bilmuseum som är Sveriges största bilmuseum och ägaren Calle Lundkvist hälsade oss välkommen, och berättade om museet som startade 2015 och har idag 250 olika bilar. Det fanns mycket annat också, barbiedockor, mobiltelefoner, barnvagnar, motorcyklar och det måste upplevas för det går inte att beskrivas.

Ägaren Calle Lundkvist hälsar oss välkommen.

Annons

Annons

Den fränaste bilen med en kristallstaty på motorhuven och en kristallkrona i taket.

Med vår medverkan så hade det varit över 20 000 besökare denna sommar, men nu hade de stängt för säsongen för allmänheten. Alla bilar var presenterade med årtal och var de kom ifrån. Det blev många minnen för oss om första bilen. Bilarna från öststatsländerna var lite speciella.

Det fanns inte vara bilar utan även motorcyklar och mycket annat.

Vi åkte så vidare till Björkuddens hotell där vi fick en god fisklunch och färden gick därefter vidare till Mjälloms Tunnbröds delikatesbutik. Vi fick där en inblick i dess historia och kunde handla i butiken.

Sista stoppet blev på Höga Kustens Naturum, där blev vi uppdelade på två grupper och Anna Carleman som är föreståndare, berättade om vårt Världsarv om hur havet har spolat rent Skulebergets topp och den har bevarats som en jordkalott. Skuleberget höjer sig med åtta millimeter varje år. Hon berättade med sådan inlevelse att alla blev mycket fascinerad av hennes berättelse om naturens förändring.

Annons

Anna Carleman berättade om vårt Världsarv Höga Kusten

Vi tackade de som har medverkat att vi kunde åka på denna resa och alla var mycket nöjda. Vår nya reseansvarig i PRO Själevad, Ulla-Britt Jonsson berättade om nästa resa till Mittrevyn i Härnösand i januari. Ulla Jonsson, vår tidigare reseansvarig, tackade för sig och önskade Ulla-Britt lycka till.

Eleonore Nordin

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy