Annons

Annons

Annons

Annons

Gideå

Läsartext
Prästgårdsträff med jazzcafé i Gideå

Solen lyste och det var nästan vårkänsla mitt i hösten med plusgrader när prästgårdsträffen öppnade sina dörrar för jazzcafé i tisdags i församlingshemmet.

Detta är en läsartext.

Med fullt ös i låten Alexanders Ragtimeband spelar fr v Anders Grimell, Anders Bergquist, Fride Gustavsson och Kenneth Nordwall Foto: Ingegerd Grimell

Annons

Prästgårdsträffen har sitt ursprung i att den en gång i tiden startade i gamla prästården där prästen bodde i Gideå och sedan dess har namnet fått vara kvar.

Sören Åberg hälsade alla välkomna och med signaturlåten Sjung och var glad så var publiken med. Sedan tog Kenneth Nordwalls trio vid med självaste Kenneth på trummor, Anders Grimell, klarinett och sång, Anders Bergkvist, piano och gästmusiker Fride Gustavsson, elbas och sång och dessutom präst den här dagen.

Annons

Annons

Det blev Moonlight Serenad, Autumn Leaves, Royal Garden Blues och många flera jazzlåtar och allsång varvat med sång och mysigt småprat mellan låtarna. Under tiden serverade kökspersonalen det godaste fika. Roligt att få höra dagsfärsk svensk översättning av låten Side By Side av Anders G som dessutom sjöng den. Låten fick ett nytt innehåll. Fride sjöng sedan med sin fina stämma och tolkning Louis Armstrongs låt Vilken underbar värld. Han höll sedan en betraktelse över Temat i melodin, en ton, en harmoni, där kärleken till nästan och Gud som det viktigaste i livet.

Fride har många strängar på sin lyra förutom prästkallet. Han är kyrkomusiker och sångförfattare och skrivit musiken till psalm 789, text och musik till psalm 750 Dagen är slut och den älskade psalmen 753 Nu är det härligt att leva med både text och musik i vår svenska psalmbok.

Det glädjefyllda prästgårdscaféet avslutades med låten Vi möts igen.

Ingegerd Grimell

Annons

Annons

Till toppen av sidan