Annons

Annons

Annons

Annons

Trehörningsjö

Läsartext
Musik och konst vid Tresjöträffen

Ljuva toner i Moonlight Serenad och ljuva dofter från köket mötte besökarna vid Tresjöträffen med middag i församlingshemmet i tisdagskväll.

Detta är en läsartext.

Vilken underbar värld sjunger Karin Gustavsson med kvartetten. Foto: Ingegerd Grimell

Annons

Det var Kenneth Nordwalls trio med Kenneth själv på trummor, Anders Grimell, klarinett, Anders Bergkvist, piano och Fride Gustavsson, elbas tillsammans med diakon Karin Gustavsson tillika kvällens sångerska, som bjöd med sin melodiska och mjuka sång Side By Side och Les feuilles mortes innan middan serverades. En middag där personalen bjöd på porterstek och potaisgratäng och smakupplevelser med gelésorter alltifrån vinbär, rönnbär och kråkbär som var något alldeles extra.

Annons

Annons

Det blev dessutom en konstupplevelse av det extra slaget i Trehörningsjös församlingshem. Alla väggar i salen pryds av den välkände och store konstnären Viktor Holmlunds sviter av de fyra årstiderna. Bara det värt ett besök till församlingsgården. Viktor Holmlund var själv född i Lemesjö, Trehörningsjö. Han fick ett uppdrag att måla de fyra årstiderna av en köpman på orten och som sedermera skänktes till Trehörningsjös församling.

Målningen Hösten av Viktor Holmlund i Trehörningsjö församlingshem. Foto: Ingegerd Grimell

Denna kväll varvades med härlig gladjazz av bandet som det verkligen svängde om, allsång och Karin Gustavssons uppläsning från konstnären Eva Spångbergs berättelse om Förstoringsglaset.

Middagen med kaffe och bakelse avslutades med låten Vi möts igen och det blir nu på tisdag i Gideå församlingshem då Kennets trio tillsammans med Fride Gustavsson spelar och sjunger.

Ingegerd Grimell

Annons

Annons

Till toppen av sidan