Annons

Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Tidningen Ångermanland får egen sajt – lanseras om några månader

Nu börjar vi bygga en helt ny sajt för Tidningen Ångermanland där nyheterna från Härnösand, Kramfors och Sollefteå får huvudrollen.

Samtidigt blir Allehanda.se en renodlad nyhetssajt för Örnsköldsviks Allehanda.

– Det här har vi längtat efter, säger Oskar Nord, chefredaktör på Tidningen Ångermanland

Tidningen Ångermanlands redaktion kommer inom några månader att få en egen sajt med nyheter från Härnösand, Kramfors och Sollefteå.

Bild: Tidningen Ångermanland, Oskar Nord

Annons

Sedan 2007 har Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda delat på nyhetssajten Allehanda.se, men om några månader ska det förändras. Som en del av ägaren Bonniers strategi att satsa på den lokala journalistiken ska det nu det bli lättare att hitta lokal journalistik från just din lokaltidning.

– Vi vet att många har tyckt att det varit svårt att hitta sin lokaljournalistik på sajten. Varken den som varit väldigt intresserad av Örnsköldsvik eller den som varit väldigt intresserad av Härnösand har varit nöjd och nu blir det ändring på det, säger Oskar Nord, chefredaktör på Tidningen Ångermanland.

Annons

Allehanda.se blir från delningstillfället, som sker någon gång de kommande månaderna, en nyhetssajt för Örnsköldsviks Allehanda. Nyheter från Härnösand, Kramfors och Sollefteå kommer kommer finnas på den nya sidan tidningenangermanland.se som också får en helt ny nyhetsapp för mobilen.

Annons

– Det kommer bli ett stort jobb att få alla besökare att hitta till den nya sajten och ladda ner den nya appen, men jag vet att det här är efterlängtat bland våra läsare så i grunden är det här en väldigt bra grej, säger Oskar Nord.

Varför har ni inte gjort det här tidigare?

– Jag har varit medveten om det här problemet sedan Tidningen Ångermanland nystartades på hösten 2019, men det är en stor apparat att bygga en ny sajt och mycket som måste klaffa. Nu är vi redo att göra det här, säger Oskar Nord.

Oskar Nord, chefredaktör på Tidningen Ångermanland, och Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda. De båda tidningstitlarna som i dag delar på sajten Allehanda.se får inom några månader varsin nyhetssajt.

Bild: Izabelle Nordfjell, Hanna Persson

För den som är intresserad av nyheter från Örnsköldsvik och att följa allt om Modo, är det fortsatt Allehanda.se som gäller, och även den sajten kommer utvecklas framöver.

– Allehanda.se har väldigt länge varit den primära nyhetskällan för Ö-viksborna och ska självklart fortsätta vara det. Under hösten och vintern kommer vi fortsätta att utveckla och förbättra den lokala nyhetsupplevelsen – det ska bli både spännande och roligt, säger Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda.

Annons

I förra veckan fick Allehanda.se ny design och bytte samtidigt teknisk plattform. Designen blir snarlik på Tidningen Ångermanlands nya sajt.

– Vi bygger sajten och appen på samma plattform så läsarna kommer att känna igen sig, avslutar Oskar Nord.

Något lanseringsdatum är inte bestämt för den nya sajten, men inom några månader kommer den att finnas på domänen www.tidningenangermanland.se.

Annons

Annons

Till toppen av sidan