Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Björna

Läsartext
Besiktningskonferens vid Björna Hembygdsgård

I mitten av oktober genomfördes en konferens i Björna där man genom praktiska övningar fick lära sig att ta hand om våra hembygdsgårdar och förebygga att vårt kulturarv går förlorat.

Detta är en läsartext.

Björna sockens hembygdsgård.

Annons

Inbjudare till konferensen var Ångermanlands Hembygdsförbund och Hembygdsförsäkringen. Björna sockens hembygdsförening var värd för utbildningen som var den första av detta slag för hembygdsföreningar. Ytterligare två utbildningar skulle genomföras under hösten i mellan- och sydsverige.

Ledare för utbildningen var Carolina Svensson och Anna Wernersson från Föreningsförsäkringar i Varberg.

Annons

Utbildningen varvades med besiktning av husen på plats och teori. Ett 20-tal deltagare från Hembygdsföreningar i Ångermanland deltog.

Annons

Deltagarna fick under dagen prova på att besikta hembygdsgårdens byggnader, kontrollera skyddsåtgärder, analysera de största skaderiskerna, utvärdera behov av skadeförebyggande åtgärder. Vi fick bl a göra egenkontroller av elanläggning, brandskyddsåtgärder, inbrottsskydd, juridik och drift.

En mycket lärorik och intressant dag för att säkra sina Hembygdsgårdar. Nu fick deltagarna åka hem och kontrollera sina gårdar så att de uppfyller kraven för att minska skaderisker.

Ström

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy