Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Jag har ledsnat på att rösta på ett luftslott – låt staten ta över sjukvården

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Jag som väljare under mer än 40 år har ledsnat på att rösta på ett luftslott, byggt på politiska drömmar om majoritet och makt. Där sjukvården i Sverige kommit i kläm och de som jobbar inom vården inte får någon längre period av att få jobba ostört", skriver signaturen "Ny sjukvård".

Bild: Olle Larsson

Annons

Jag vet inte hur det ser ut inom andra regioner men inom Region Västernorrland så är krisen rätt stor. Under alla år mina år som väljare i regionen så har inte min röst betytt så mycket för någon förändring. Den verkar mer vara som ett klartecken för att organisationen kan fortsätta, oavsett skandaler och kritik.

Nu går vi mot ytterligare ett val för sjukvård i regionen utan att något förändrats till det bättre. Nu har man till och med försökt med en ohelig allians mellan S, M och L utan något mer resultat än fler ilskna väljare. Man vill ogärna ta debatt med väljarna om besluten man tar eller ens vara riktigt transparens om besluten.

Annons

Annons

Jag som väljare under mer än 40 år har ledsnat på att rösta på ett luftslott, byggt på politiska drömmar om majoritet och makt. Där sjukvården i Sverige kommit i kläm och de som jobbar inom vården inte får någon längre period av att få jobba ostört. Nu störs det varje fjärde år av att det ska bli nya omorganisationer för att majoriteten ändras. Personalen gör det fantastiskt bra med en sån ledning.

Det enda sättet att komma bort från ekorrhjulet är att låta staten ta över sjukvården och kommunerna ta över resten av regionernas områden. Sjukvårdens närhet och väljarnas inblandning finns ändå med kommunernas inblandning.

Många har för stor tro på att regionerna skall fixa deras problem inom sjukvården, men där finns inga svar. Regionpolitikerna kan inte förändra något oavsett vilka koalitioner man hittar.

Svaret blir ju en statlig vård utan regiongränser och alla anställda under en arbetsgivare. Bara med en arbetsgivare försvinner många lukrativa möjligheter att mjölka sjukvården på pengar. Det ger även anställda en möjlighet till en lika lön oavsett var man jobbar.

Vi som väljare har en möjlighet att ge vår syn på det och det är att sluta rösta i regionvalet, ju fler vi blir desto lägre blir ett valbart resultat.

Vi måste sätta ned foten någon gång och visa att det är våra skatter som politikerna leker med som är till för vår sjukvård. Vi skattebetalare är värda en likvärdig vård, även om det betyder färre politiker och politiska tjänstemän!

Ny sjukvård

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy