AnnonsDestination Östersund

Upplev hösten i Östersund – stora evenemang, storslagen natur och matupplevelser

I takt med att löven på träden skiftar färg laddar Östersund för en spännande höst med stora evenemang, kultur- och matupplevelser i kombination med vacker natur. – Det känns jätteroligt att vi kommer att vara värd för evenemang igen och att människor äntligen får träffas. Det här har vi sett fram emot länge, säger Elisabeth Richardson, marknadsansvarig på Destination Östersund.

Äntligen full fart med evenemang i Östersund igen.

Att Östersund är ett mecka för längdskidåkning är välkänt och vintern kickar igång på allvar 13-14 november med Skidtestarhelgen.

Världsledande varumärken är på plats och det går att både testa och köpa utrustning.

– Skidtestarhelgen är perfekt för dig som vill uppdatera utrustningen. Det kommer att finnas instruktörer på plats som hjälper dig med tekniktips och val av alltifrån skidor till rätt valla. Varför inte boka in en skidweekend i Östersund och starta vinterns längdsäsong redan innan jul, säger Elisabeth.

Här kan du läsa mer om årets skidtestarhelg i Östersund

Men redan innan Skidtestarhelgen är det dags för Halloween och höstlov. Ruggiga figurer och dekorationer fyller stadskärnan och butikerna håller kvällsöppet. Det anordnas monsterjakter, berättas spökhistorier och musikanter sprider stämningsfull musik.

Missa inte Halloween och höstlov i Östersund.

Mat är också ett säkert kort i Östersund. Staden är som enda svenska stad utnämnd av UNESCO som en Creative City of Gastronomy, vilket gör att det finns gott om spännande matupplevelser.

Lyssna på livemusik samtidigt som du smakar på allt vad Östersund och Jämtland har att erbjuda

– Kom till någon av våra mysiga innegårdar, stanna till på en lunchföreläsning eller varför inte lyssna på livemusik samtidigt som du smakar på allt vad Östersund och Jämtland har att erbjuda, säger Elisabeth. Nåt annat du inte får missa är Nationalmuseum Jamtlis utställning ”Nordiska Myter”.

Den 27 november till 5 december hålls världscuppremiären i skidskytte i Östersund. Landslaget firade fina framgångar förra säsongen, så passa på att heja fram dina favoriter nu när det äntligen är möjligt att uppleva spänningen på plats igen. Elisabeth berättar att det varit högt tryck på biljetter och att det kan vara bra att köpa biljett i tid för att säkra sin plats.

Upplev spänningen på skjutvallen.

Se schemat för tävlingarna och hur du köper din biljett här

Från mitten av november smyckas city med tiotusentals lampor, julgranar längs gågatan och bodar där du kan handla lokalt hantverk. Populära Jamtli Julmarknad kommer äntligen tillbaka. Den 3-5 december kan du strosa runt bland gårdarna och få en varm och härlig julkänsla.

Östersund bjuder på julkänsla från mitten av november och julmarknaden Jamtli är äntligen tillbaka.

Den 11 december fylls Östersund Arena av tonerna till dansbandsmusik när Sveriges genom tidernas största dansband bjuder upp till dans. Upplev återföreningen mellan Vikingarna och Christer Sjögren, dansa till Lasse Stefanz och Jämtländska Jannez.

– Du kan också boka biljett med julbord och för den som inte kan eller vill dansa finns det möjlighet att sitta ner och lyssna som på en vanlig konsert, avslutar Elisabeth.

Här kan du se en kalender över alla kommande evenemang i Östersund

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Allehanda.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy