Annons

Annons

Annons

Härnösand

Insändare
Härnösands seniorer förtjänar bättre – bottenresultat i hemtjänsten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Resultatet av Socialstyrelsen öppna jämförelser av hemtjänst i ordinärt boende där brukarna tillfrågats är att vår kommun Härnösand ligger på plats 263 av 283 av de kommuner i Sverige som svarat. Vi i Moderaterna vill få svar på vad en sådan bottenplacering beror på och vilka åtgärder som vidtagits för att förbättra resultaten men framför allt vården till våra äldre.

Annons

Eva-Clara Viklund från Moderaterna i Härnösand är kritisk till att kommunen ligger på plats 263 av 283 av landets kommuner när det gäller hemtjänst.

Bild: Arkivbild

Annons

Socialförvaltningen har ett redovisat underskott och en del av underskottet förklaras av covid-19-relaterade åtgärder som vi inte kan förvänta oss få tillbaka av staten. Dock är prognosen på helåret ännu dystrare.

Vården är en av kommunens kärnverksamheter, vi har fått 263:e plats av 283 i en del av vår verksamhet: hemtjänsten. Vi har en lång kö till våra boenden, sist jag hörde siffran förra veckan var det 48 på kö.

Kommunens pensionärsföreningar som SPF, PRO med flera borde med rätta bli upprörda över den låga nivå som vården av våra äldre har i Härnösand enligt Socialstyrelsens "Öppna jämförelser".

Våra seniorer förtjänar verkligen ett bättre omhändertagande än den Härnösands kommun erbjuder.

Eva-Clara Viklund, Moderaterna Härnösand

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan