Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Insändare
INSÄNDARE: Skadegörelse i Stadsparken i Sollefteå – varför finns inga kameror?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ibland när jag är ute och går på kvällarna i Sollefteå så brukar jag promenera genom Stadsparken. I flera månader så har jag sett skadegörelse på scenen i Stadsparken. Det var graffiti, bruten dörr och så vidare.

I dag såg jag ännu mer graffiti och jag undrade vad det är som händer? Varför kan inte kommunen reparera scenen? Varför finns det inga övervakningskameror?

Annons

Skribenten "Arg Sollefteåbo" är upprörd över vandaliseringen i Stadsparken i Sollefteå och undrar varför det inte finns några övervakningskameror – och får svar direkt av Sollefteå kommun.

Bild: Annika Staf

Annons

Det vore ju bäst om de skulle finnas övervakningskameror så att både polisen och vaktbolaget ser och hör vem eller vilka som är på scenen och håller på med såna här grejer?

En annan fråga är: Varför håller föräldrarna aldrig koll på sina ungar? Det vore ju bra att de kunde fråga sina ungar vad de ska göra på kvällarna när de ska träffa sina kompisar.

En tredje fråga är: Vad kommer att hända med Trollskoj 2022 om dessa ungdomar fortsätter att hålla på med såna här saker på scenen? Jag vill att det här måste få ett slut.

Arg Sollefteåbo

■ SVAR DIREKT:

Tack för din insändare och du lyfter en väldigt viktig fråga. Den meningslösa vandaliseringen av vår gemensamma miljö har tyvärr ökat och slukar stora resurser. Det är helt omöjligt för kommunen att hinna med och åtgärda allt som förstörs och vandaliseras. För knappt ett år sen utsattes stadsparken för en omfattande vandalisering som krävde mycket resurser. Den meningslösa vandaliseringen slukar resurser som skulle kunnat gå till att utveckla våra gemensamma miljöer istället. Ser du någon som ägnar sig åt skadegörelse så anmäl till polisen!

Möjligheten att sätta upp kameror i stadsparken är tyvärr begränsade med den nuvarande lagstiftningen. Som det är i dag föreligger det inga hinder för att Nipsommar 2022 ska kunna genomföras.

Majed Safaee, kommunikationsstrateg Sollefteå kommun

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan