Annons

Annons

Annons

Annons

Bilstöket i centrala Örnsköldsvik

Insändare
INSÄNDARE: Polisens beteende signalerar att det är fritt fram att störa

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Izabelle Nordfjell

Annons

Efter upprepade bilträffar på Rondellplan vid södra utfarten uttalade äntligen polisens talesperson att nu hade man löst problemet med hög musik och motorfordon som ger ifrån sig avgasknallar och  tjutande däck.

Tillträdesförbud mellan klockan 22 och 06 infördes, och allt skulle bli frid och fröjd. Efter den senaste bilträffen visade det sig att allt bara är snack, och ingen varaktig förändring skett. Det mest upprörande är att inga böter skrivits ut, den enda åtgärd som polisen kan beivra brott mot tillträdesförbudet med. Polisens beteende signalerar att det är fritt fram att störa boende i närområdet, och att det är fritt fram att fortsätta att busa större delen av natten utan påföljd.

Annons

Annons

Vanliga medborgare som följer lagar och förordningar drabbas av stölder, skadegörelse och förstörd nattsömn, utan att de skyldiga bestraffas – de flesta utredningar läggs ner av för mig obegripliga anledningar. Polisens uppgift verkar ha ändrats från att skydda allmänheten från brott, till något annat som bara polisen själva vet vad det är.

Uppgiven

Annons

Annons

Till toppen av sidan