Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kommunen vill få fler att åka miljövänligt

Insändare
INSÄNDARE: Utred medborgarförslag och få tillbaka kollektivtrafik

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Under hösten har Örnsköldsviks kommun hållit en så kallad “mobilitetsvecka” där man uppmanat Ö-viksborna att resa mer hållbart. Neil Johnsson, trafikstrateg på Örnsköldsviks kommun höll i projektet.

Bild: Izabelle Nordfjell, Alexandra Sundberg

Annons

Apropå kommunens mobilitetsvecka. Neil Johnsson, förstå att ditt budskap klingar illa och emottas som ett slag i ansiktet för boende i Skärpe-området. Ditt försök kan verka lovvärt men tappar all respekt där du företräder en förvaltning som, efter 40-talet år, tog bort de fem största hållplatserna i bortre delen av Kroksta som skulle ha betjänat 43 000 årsresenärer. Därmed försvann rimlig möjlighet för boende i 200 fastigheter att utnyttja kollektivtrafiken och Din Tur förlorade 22 000 årspassagerare som i stället tog till bilåkning. Större delen av de 21 000 som blev kvar fick en väg till närmaste hållplats som direkt kan jämföras med avstånd och höjdskillnad mellan Vintergatan och Örnparken.

Annons

Annons

Om Samhällsbyggnadsförvaltningen besvärat sig med att förutsättningslöst utreda inlämnade medborgarförslag i ärendet skulle man kunnat inse att en förändring som skulle ge boende i Skärpe-området kollektivtrafiken tillbaka inom nuvarande budget vore fullt möjlig. Då skulle ”helheten” bli bättre och med Skärpe-området inkluderad.

Tyvärr är det så att förvaltning och nämnd svänger sig och vägrar medge ett stort misslyckande och, vad värre är, inte visar vare sig vilja eller förmåga att rätta till och förbättra miljö och samhällsservice. Det är tydligt att det inte endast är företagarna i kommunen som har anledning att klaga. Det vore önskvärt att tjänstemän och politiker inser att deras lojalitet i första hand borde vara gentemot det allmänna och inte gentemot varandra.

Anders Nilsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy